szépségápolás smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
20 évesen mindent szabad, ha sminkről van szó? Huszonévesen már menő a vörös rúzs, netán ezt érdemes meghagyni az érettebb nőknek? És mi a helyzet az erős szemsminkkel? Larion Oscart faggattuk arról, mit érdemes kipróbálni vagy épp hanyagolni huszonévesen. 

Ez a legjobb időszak, amikor bátran kísérleteznek a hölgyek. A bőrszerkezet ellenállóbb, a sejtek gyorsan megújulnak, jó a vérkeringés, a kollagén és az elasztin csúcsformában van. A helyes táplálkozás, valamint a folyadékbevitel szinten tartásával megőrizhető a bőr szépsége, rugalmassága, erre pedig nem árt már 20 évesen odafigyelni.

Forrás: Thinkstock

Bőrápolás mindenekelőtt

Sokaknak nem egyértelmű, hogy a táplálkozás összefügg a bőr minőségének változásával, azaz minden meglátszik rajta. Mikor Japánban jártam, szembesültem ezzel az összefüggéssel: az vagy, amit megeszel és megiszol! Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget, antioxidánsokban gazdag táplálékot és még több folyadékot.

De emellett az is fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítókkal, hidratáló krémekkel ápold napi szinten bőrödet, hogy még ellenállóbb legyen a környezeti ártalmakkal szemben. A durva felületű, fakó arcbőr a napsugárzás káros hatásainak következménye, ezért érdemes fényvédő krémeket választani. Az ebben az életszakaszban megjelenő aknék, pattanások kezelését bízd szakemberre, mert esetleg a házilag, rosszul lekezelt terület maradandó hegesedést okozhat. A rendszeres arcápolás élénkíti a vérkeringést és fokozza az alkalmazott kozmetikai termékek hatásosságát. Szemkörnyékápoló krémet már elkezdhetsz napi szinten használni, arckrémedet pedig alkalmazd a nyakadon is: ezért majd hálás leszel magadnak 40 évesen!

Fedezd fel a szuper BB krémeket!

Az alapozást letudhatod a jótékony hatású BB krémekkel. Ha pattanásos a bőröd, használj korrektort az elkendőzésükre és válassz problémás bőrre való BB krémet. Ultrakönnyű szerkezete ideális a fiatal bőr ragyogásához, és nem feltétlenül kell lepúderezni - ez csak azoknak javallott, akiknek zsírosabb a bőre.

Forrás: Thinkstock

Szemceruza: a csodafegyver

A szemet sokféleképpen lehet izgalomba hozni - a közkedvelt szemceruzát is többféleképpen használhatod ám! Húzhatsz egy szép tusvonalat, egy lapos ecsettel satírozd el az éles vonalat, így még természetesebb hatást érhetsz el. Körbekontúrozhatod alul-felül a szemedet, de itt is finoman satírozd el a kontúrszéleket, így garantáltan nem kenődik el. Ha még tartósabb eredményt szeretnél, harmonizáló színű szemhéjpúderrel finoman fedd le és máris kész a füstös hatású tekintet. Kiemelheted akár csak a vízvonalat is: ebben az esetben tartós szemceruzát válassz, amiben erős a pigment, ilyenek a KHOL összetételű szemceruzák.

Hatalmas pillák és kócos szemöldök helyett

A szempillaspirálod természetes hatású legyen, mert ciki az erősen festett, csomós, póklábszerű pilla. A szemöldök legyen természetes vastagságú, finoman szedett. Megformázhatod szemöldökceruzával, de mindenképpen satírozd ki belőle a felesleget, hogy csak finoman legyen élénkebb, dúsabb hatású. Ha túl vastagon húzod ki, és nem finomítod le, akkor kemény és művi lesz a megjelenésed. A szemöldököd színe minden esetben harmonizáljon a hajtöved színével.

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktere az arcnak. Éppen ezért nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcformád, ami adott. ITT már korábban elárultam az arcformáknak megfelelő szemöldök kialakításának fortélyait.

Mámorító ajkak bármikor

A csábítás második legfontosabb kelléke az ajak, de ne feledd: csak az ápolt ajkakon mutat szépen az ajakrúzs vagy a szájfény. Mindig friss hatású lehet az ajkad egy természetes nude színű ajakrúzzsal, de élénkítően izgalmasan hatnak a rózsaszínek is. Ha az alkalom megkívánja, használj bátran élénkebb rúzsokat. Világos bőrhöz jól passzolnak az élénkvörösek, ha olívás a bőrszíned, akkor ne habozz: eszméletlenül jól állnak a narancsos árnyalatok. Ha kreol a bőrtónusod, akkor jöhetnek a bogyós színek, mint például a burgundi. Szájfényeket inkább bulizáshoz válassz, vagy akkor, ha optikailag még teltebb ajkakat szeretnél.

Forrás: Thinkstock

Így sminkelj 2015-ben!

Az új trend: a krémes, fényes a menő! Emeld ki fényes termékekkel az arcod bizonyos részeit: nem is gondolnád, hogy mi mindenre jók a tartós szemhéjkrémek. Sokoldalú felhasználásuk új trendet teremtett, mert a fény kortalanná teszi viselőjét. A szezon legizgalmasabb jelensége a krém lágy textúrája a természetesség jegyében.

Így használd!

Az alapozás után az ujjaddal satírozd a mozgó szemhéjadra kedvenc szemhéjkrémedet. Highlighterként is használhatod a bézs árnyalatát, amitől még ragyogóbb lesz az arccsontod, ha pedig a szemzugba is teszel, optikailag nagyítod vele szemed. Barackos (ha meleg bőrtónusod van) vagy pink (ha rózsás, hideg bőrtónusod van) árnyalatot válassz arcpirosításra. Masszírozd az arc közepére kontúrmentesen, szépen összedolgozva az alapozóval. Természetes nude, pink árnyalatú szemhéjkrémmel az ajkadat is élénkítheted. Végül csak a T-zónát púderezd le és fesd ki a szempilláidat. Pillanatok alatt lehetsz trendi és naprakész.

Közönséges vagy dívás? Vigyázz, így lehet túl sok(k) a sminkedhttp://www.life.hu/trend/20150216-kozonseges-vagy-divas-igy-lehet-tul-sok-a-sminked-larion-oscar-tippjei.htmlEgy szép smink csodákat tesz az arccal, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal nagyon elronthatjuk az összhatást. Larion Oscar sminkmester elárulta, mire kell figyelni, hogy sose legyen a sminkünk túl sok. TrendThinkstock3 sminktipp zöld szemű macskanőknekhttp://www.life.hu/trend/20150203-3-sminktipp-zold-szemu-macskanoknek-larion-oscar-sminkmester-trukkjei.htmlA zöld szemet vétek nem kiemelni egy gyönyörű sminkkel. Próbálj ki új színeket, árnyalatokat, kombinációkat - Larion Oscar sminkmester elárulja, mire érdemes odafigyelni.TrendOrigoFüstös szemsmink újragondolva - sminktipp februárra, amit mindenképp próbálj kihttp://www.life.hu/trend/20150211-larion-oscar-sminkmester-uj-teli-fustos-sminkje-februarra.htmlNyakunkon a szerelmesek napja, de nem csak erről kell, hogy szóljon az egész hónap. Ha már te is szenvedsz a hidegtől és a szürkeségtől, dobd fel a következő heteket egy álomszép, újragondolt füstös sminkkel - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan csináld. TrendThinkstockÁlomszép téli sminkek, makulátlan bőr - Larion Oscar szépségtippjei http://www.life.hu/trend/20150127-larion-oscar-sminkmester-szepsegtippjei-januar-vegere.htmlJanuár végén már mindennél jobban várjuk a tavaszt, ám addig is, amíg nem érkezik el a melegebb idő és a sok napfény időszaka, nem árt, ha a szokottnál is jobban figyelsz az arcbőrödre. Larion Oscar sminkmester nemcsak szuper szépségápolási tanácsait, de téli sminktrükkjeit is megosztotta a Life.hu-val. TrendOrigoAz első magyar sminkes a New York-i divathéten – Larion Oscarral a kulisszák mögötthttp://www.life.hu/trend/20140918-larion-oscar-sminkmester-kint-sminkelt-a-new-yorki-divatheten-errol-meselt-kulisszatitkokat.htmlHa valaki, Larion Oscar biztosan tudja, hogy működik egy menő divatshow – ő volt olyan szerencsés és persze tehetséges, hogy már két alkalommal sminkelhetett a New York-i divathéten. Ez pedig hatalmas dolog, hiszen magyar sminkes idáig még sosem jutott el. Kulisszatitkokról, 2015-ös trendekről és stílusról faggattuk a Jónő Team oszlopos tagját, a Maybelline sminkmesterét. TrendOrigoRagyogó, élénk tekintet apró sminktrükkökkelhttp://www.life.hu/trend/20150129-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-lesz-ragyogo-es-elenk-a-tekintet-sminktrukkokkel.htmlA kevés alvás, a stresszes időszak, a napfény nélküli téli hónapok a te bőrödön is nyomot hagynak? Sokszor érzed azt reggelente, hogy csak egy félórás sminkelés után tudsz embert varázsolni magadból? A ragyogó tekintetre az alvás az egyik legjobb módszer, ám Larion Oscar sminkmester megosztott még pár praktikus fortélyt a Life.hu-val. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.