Tuti tippek a T-vonal zsírosodása ellen

Forrás: Thinkstock -
bőr zsíros bőr problémás bőr T-zóna ápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem különösebben problémás a bőröd, de a T-vonallal mégis napi küzdelemben állsz? Próbáld ki tippjeinket, és hamarosan megszűnik a probléma. 

A T-vonal, azaz az orr, a homlok és az áll bőre a legtöbb nő számára problémás terület. Gyakran kifényesedik, zsírosodik, akkor is, ha az arc többi része esetleg száraz. Fontos, hogy ennél a bőrtípusnál ne csak egyféle krémet, lemosót alkalmazz, hanem minden területre az annak megfelelőt.

Forrás: Thinkstock

Ne mosd túl gyakran!

Fontos, hogy rendszeresen - reggel és este - megtisztítsd az arcodat, de ennél többször ne tedd. Ha alkoholos lemosókkal, tonikokkal naponta többször is áttörlöd, csak azt éred el, hogy kiszárad, és még több olajat termel a bőröd.

Használj bőrradírt!

A bőrradír sokat segít, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, de hetente maximum egyszer alkalmazd.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Álomszép lesz az arcod a cukros-rózsás bőrradírtól! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője korábban ITT mutatta meg, hogyan készül ez a csodaszer.

Ne hagyd ki a hidratálást!

Még ha furcsának is hangzik, krémezni kell a zsíros területet. A hidratálás minden bőrtípusnál fontos, így a kombinált bőrnél is. Használj naponta hidratáló krémet, és persze fogyassz minél több vizet.

Uborka, aloe vera, citromlé

Az uborka, a citrom és az aloe vera nemcsak nyugtatják a bőrt, de semlegesítik a felesleges zsírokat is. Heti egyszer-kétszer tegyél uborkapakolást, citromkarikákat vagy aloe verát a problémás területre!

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Az aloe vera csodákra képes! Ha szeretnéd tudni, hogyan használd, kattints IDE!

Barátkozz össze a teafaolajjal!

A teafaolajos krémek, lemosók, akár maga az olaj is nagyon jót tesznek a zsíros bőrnek. Alkalmazd esténként!

Válaszd a kőpúdert!

A T-vonal zsírosságának elfedésére remek kellék a púder. Ugyan nem szabadít meg tartósan a zsírosodástól, de egy időre megszünteti a kifényesedést. Alapozókból mindenképp a mattot válaszd, mert a túl krémes a zsíros részeken hamar lecsúszik a bőrödről, illetve sokszor elszíneződnek a krémes alapozók az olajos bőrön.

Forrás: Thinkstock

Kötelező a primer!

Mivel az olajos bőrön nehezebben marad meg az alapozó, erősen ajánlott a primer. Egységes, szép alapot ad a bőrnek, amire könnyebb dolgozni, és egész nap fent marad a smink.

Ragyogó téli sminkek, makulátlan bőr - Larion Oscar szépségtippjei január végérehttp://www.life.hu/trend/20150127-larion-oscar-sminkmester-szepsegtippjei-januar-vegere.htmlJanuár végén már mindennél jobban várjuk a tavaszt, ám addig is, amíg nem érkezik el a melegebb idő és a sok napfény időszaka, nem árt, ha a szokottnál is jobban figyelsz az arcbőrödre. Larion Oscar sminkmester nemcsak szuper szépségápolási tanácsait, de téli sminktrükkjeit is megosztotta a Life.hu-val. TrendOrigoHogyan legyek jó nő? Télen is lehet ragyogó és sima a bőröd!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20150112-hogyan-legyek-jo-no-szepito-borradir-zabpehelybol-mezbol-es-mandulaolajbol.htmlSzáraz és fakó a bőröd? Egy kanál zabpehely, méz és egy kis olaj minden gondodat megoldja.Hogyan legyek jó nőOrigoNarancsbőr és vádligörcs? Most megtudhatod, mit árul el a lábad az egészségedrőlhttp://www.life.hu/drlife/20141226-narancsbor-vagy-vadligorcs-a-labon-milyen-betegseg-tunete.htmlA lábad sok mindent elárulhat arról, milyen veszélyek fenyegetik az egészségedet. Az apró visszerek és a száraz bőr nem csupán esztétikai probléma: az egészségi állapotodról is árulkodik.Dr. Life--Száraz, érdes bőr a téli hideg miatt? Tippek, amik segítenek!http://www.life.hu/trend/20150123-szaraz-erdes-bor-ellen-termeszetes-modszerek-amiket-erdemes-kiprobalni.htmlTélen kifejezetten nehéz a száraz bőrűek élete, hiszen a hideg idő még jobban kiszárítja a bőrfelületet. Akinek alapból normál bőre van, azok is gyakran panaszkodnak feszülő, kicserepesedett bőrre a hideg időben. Íme, néhány hasznos tipp a bőrszárazság ellen! TrendThinkstockIndítsd vizelettel a napod - ez lenne az új trend?http://www.life.hu/trend/20150122-bizarr-szepsegapolasi-modszer-a-pisi-felhasznalasa.htmlEgy amerikai egészségügyi tanácsadónő nemrég megjelent könyvében buzdít a vizelet bizarr felhasználási módjairól.Trend--Gyönyörű, hosszú hajra vágysz? - 7 apró trükk, amit próbálj ki!http://www.life.hu/trend/20150114-hajnovekedest-elosegito-tippek.htmlHa szép, hosszú fürtökre vágysz, de alig tudod kivárni, hogy végre megnőjön a hajad, kövesd ezt a néhány egyszerű tippet, és garantált lesz a siker.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.