Szépülj sütőtökkel - hidd el, megéri!

Forrás: Thinkstock -
kozmetika arcpakolás sütőtök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sütőtök a hideg hónapok egyik abszolút slágere, ám kár lenne hagyni, hogy csak elfogyasztva fejtse ki jótékony hatását. A sütőtök a szépségápolásban is igazi csodaszer, meg is mutatjuk, hogyan érdemes használnod!

Már abszolút sütőtökszezon van, így nem okoz gondot fellelni ezt a finomságot. Telis tele van A, K és C vitaminnal, bőségesen tartalmaz cinket, magnéziumot, káliumot. A benne lévő ásványi anyagok hidratálják a száraz bőrt, és fokozzák a haj növekedését. Béta-karotin-tartalmának köszönhetően lesz a sütőtök gyönyörű narancsszínű, és emiatt teszi széppé a bőrt is. Hogy hogyan használd a sütőtököt? Íme, öt szuper módszer!

Forrás: Thinkstock

Hajkondicionálónak tökéletes

A házi szépségpraktikákra szavazol? Jól is teszed, ám nemcsak az arcra, de a hajra is érdemes otthoni holmikat használni. A sütőtökből készült házi hajmaszk energetizálja a száraz, fénytelen tincseket; ha például sokat használod a hajvasalót vagy a göndörítőt, akkor különösen érdemes a következő holmit kipróbálnod. Egy kis csészébe reszelj sütőtököt, de az is jó, ha kipréseled egy negyed tök levét. Adj hozzá egy fél csésze natúr joghurtot, és két evőkanál mézet. Alaposan keverd össze, és vidd fel a hajra a hajtövektől a végekig. Fél órára fóliázd be, de használhatsz műanyag hajvédő sapkát is, amire még tekerj rá egy törülközőt, majd alaposan most meg a hajadat!

Testápolás sütőtökkel

A száraz bőrrel csodákat tesz a házi pakolás, testápoló, amit érdemes zuhanyozás előtt belemasszírozni a bőrödbe, majd 2-3 perc után alaposan lemosni. Reszelj le egy negyed sütőtököt, adj hozzá két evőkanál kókuszolajat és egy kis kanál őrölt fahéjat. Alaposan keverd ki, és masszírozd a bőrödbe. A fahéj különösen jót tesz például pattanások vagy narancsbőr ellen is!

Bőrmegújító arcmaszk

Minden bőrtípusra csodásan hat a következő pakolás. Szükséged lesz egy csésze lereszelt sütőtökre, két evőkanál barna cukorra, egy evőkanál mézre és fél csésze joghurtra. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, majd masszírozd óvatosan az arcodat ezzel a finomsággal. Ha tudsz, feküdj le 10-15 percre, relaxálj, hagyd, hogy kifejtsék jótékony hatásaikat ezek a hozzávalók. A barna cukor és a joghurt segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, a méz pedig természetes bőrmegújító és sebgyógyító hatással bír.

Forrás: Thinkstock

Kímélő arcradír

A tökéletes sütőtökös arcradír ápolja és védi az érzékeny bőrszerkezetet. Reszelj egy kis nyers tököt egy egész tojáshoz és egy evőkanál mézhez; ha van lehetőséged, locssants hozzá egy kis áfonyalevet. Dolgozd össze, és alaposan masszírozd át vele az arcodat. Imádni fogod!

Sütőtökös testradír

Világhírű kozmetikusok szerint a makulátlan bőrhöz nem kell más, csak heti radírozás, és ez nemcsak az arcra, de az egész testre igaz. Pürésíts egy kis darab tököt, adj hozzá barna cukrot, de ezt helyettesítheted zabpehellyel is, arra figyelj csak, hogy a végeredmény állaga sűrű legyen. Körkörös mozdulatokkal masszírozd át ezzel az egész testedet. Ha van otthon masszírozószivacsod, azt is használhatod. Végül kellemesen meleg vízzel mosd le magad. Hetente egyszer minimum szánj időt a radírozásra!

Hajrá, sütőtök!

Ne merüljön ki a sütőtök iránti rajongásod a legegyszerűbb fogásokban. ITT mutattunk egy isteni sütőtökös vacsorát, ITT egy mennyei gyömbéres töklevesre csábítottunk, ITT három őszi saláta receptjét osztottuk meg veletek, ITT a sütőtökös latte rejtelmeibe avattunk be, ITT pedig Roberto desszertjét próbálhatod ki, természetesen kedvenc őszi zöldségünkkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.