Már a leszállópálya sem menő, csak a teljes csupaszság – Szőrtrendek 2016-ban

Forrás: Dreamstime -
fashion week szőrtelenség szépségápolás szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a 80-as évek végéig a természetes szőrzet dominált, a 90-es években lassan elkezdtek kikopni a hosszú szőrszálak. Az elmúlt években pedig már a leszállópálya sem volt menő, habár egy-két naturalista híresség mindig megpróbálja visszacsempészni a szőrös évtizedeket.

Míg 2015-ben a szőrös hónalj volt a visszatérő trend, az anyaggyűjtésünk során meglepetten tapasztaltuk, hogy 2016-ban még senki sem haknizott szőrös testrészekkel. Jemime Kirke vörös szőnyeges hónaljpamacsa és Miley Cyrus hónapokig növesztett, gondosan ápolt és különböző színűre festett, majd gyantával kivégzett kutyája után senki nem vállalta magát szőrösen.

Miley Cyrus is megszabadult a hónaljkutyától Forrás: AFP

Az elmúlt években pedig mindig volt egy-egy karakteres nő, aki kiállt a szőrtelenítési mánia ellen. Itt van például a leghíresebb szőrös lábú híresség, Mo'Nique, aki az egyik leglelkesebb szószólója a szőrösségnek: "Muszáj megmutatnom Amerikának, hogyan néz ki egy igazi láb. Minden reggel borotválni, ez túl sok nekem. Tényleg úgy gondolom, hogy a szőrös női láb kicsit sem szokatlan a fekete nők között" – nyilatkozta korábban a 46 éves Oscar-díjas színésznő. A sztár, aki magabiztosan vállalja szőrös lábát és bátran nyilatkozik a természetesség iránti elkötelezettségéről, több alkalommal is feltűnést keltett már ápolatlan külsejével.

Mo'Nique kitartóan vállalja szőrös lábát Forrás: Northfoto

Aztán itt van a híres szupermodell, Irina Shayk esete, akit azért köveztek meg, amiért egyszer életében apró kis pihékkel a lábán sétálgatott az utcán. Tegye fel a kezét, akinél ez még soha nem fordult elő. És nem a vörös szőnyegen vagy a kifutón történt, így szerintünk az igénytelenségtől igencsak távol áll az ő esete.

Szőrben az igazság?

Mégis hol van az arany középút? Kötelező csatlakozni a 2016-os év trendjéhez, ami szerint a teljes csupaszság a menő? Igénytelenség a szőrösen hagyott láb, vagy ez az egyéni világlátások kifejeződése? Ebben a kérdésben nagyon nehéz igazságot tenni. Mi mindenesetre jobban szeretjük a szőrtelenséget, de nem azért, mert általánosságban ez az elvárás a nőktől, hanem mi magunk is jobban érezzük magunkat szőrmentesen. A fazonról is ehhez hasonlóan nehéz nyilatkozni, de a Life.hu szakértő kozmetikusától, Blaskovics Ildikótól megtudtuk, hogy mostanában már mindenki a teljes csupaszságra szavaz. Az elmúlt években ráadásul a férfiak is egyre többször választják a felsőtestükön és az intim testtájukon a szőrtelenséget. Ezt mi azért sajnálattal tapasztaljuk.

Teljes csupaszság a vezető trend Forrás: Dreamstime

Lili, 27

Néha ugyan nyűgnek érzem, ezért biztosan előfordult már velem is, hogy egy-egyszer kicsit már pihés lábbal mentem az utcára. Mivel epillálom a lábamat, ezért nagyon vékony és szőke szőrszálaim vannak, így ezt nem éreztem cikinek. De soha nem hagyom túl nagyra nőni őket. A fazonomat is jobban szeretem pihepuhán, így rendszeresen szőrtelenítem azt is, és a csík szóba sem jöhet. A férfiakat viszont nem szeretem szőrtelenül. Persze legyen ápolt, jó, ha vissza van nyírva, de a pucérság kiakaszt.

Gábor, 30

Szerintem minden igényes nő odafigyel rá, hogy ne legyen sehol sem burjánzó szőr a testén. Szerintem minden férfi erre vágyik. Persze egy hosszabb kapcsolatban természetes, hogy szőrösen is megsimogatom a barátnőm lábát, de nála sem örülnék annyira, ha erre nem figyelne oda.

Zsuzsi, 34

Én undorodom a szőrtől. Sem magamon, sem a pasimon nem bírok elviselni egy szőrszálat se.

Borotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Hitek és tévhitek a szőrről

Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről! Olvasd el a Life.hu cikkét!
Így varázsolj üde külsőt egy átmulatott éjszaka utánhttp://www.life.hu/trend/20160525-igy-varazsolj-ude-kulsot-egy-atmulatott-ejszaka-utan.htmlEgy átmulatott éjszaka után próbálod kisminkelni magad? Mire kell ekkor figyelni? Várady Polett most elárulja! Trend--Ki volt az elmúlt évek legcsodásabb celebmenyasszonya? Szavazz!http://www.life.hu/trend/20160525-az-elmult-evek-legcsodalatosabb-celebmenyasszonyai.htmlEva Longoria hétvégén mondta ki harmadszor a boldogító igent. A ruháját, amit Victoria Beckham tervezett, igencsak sok kritika érte: többen túl unalmasnak, vagy túlságosan egyszerűnek találták. Az elmúlt években nemcsak az ő esküvői ruhája volt megosztó. Nézzük a legcsodásabb és legfurcsább celebmenyasszonyokat az elmúlt évekből. TrendOrigoVedd fel a harcot a ráncokkal! Íme, a leghatásosabb arcpakolások!http://www.life.hu/trend/20160518-vedd-fel-a-harcot-a-rancokkal.html25 éves kor felett egyre kevesebb kollagén termelődik, a bőr ráncosodni kezd, és megereszkedik. Természetesen sok mindent tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot minél jobban lelassítsuk. Akár különböző házi praktikákat is kipróbálhatunk az üde bőrért. Trend--Nyílt levél a melltartómhoz – Avagy egy kis mellű nő kálváriájahttp://www.life.hu/trend/20160518-ezert-nem-hordok-melltartot-kis-mellukent.htmlTe is ismered az érzést, amikor egy hosszú nap után otthon végre leveheted a melltartódat? Vagy azt, amikor a nyári forróságban alig várod, hogy megszabadulhass a szorításából? Olvasd el egy kis mellű lány vallomását, aki örökre felhagyott a melltartóba csomagolt élettel. TrendOrigoNyílt levél a melltartómhoz – Avagy egy kis mellű nő kálváriájahttp://www.life.hu/trend/20160518-ezert-nem-hordok-melltartot-kis-mellukent.htmlTe is ismered az érzést, amikor egy hosszú nap után otthon végre leveheted a melltartódat? Vagy azt, amikor a nyári forróságban alig várod, hogy megszabadulhass a szorításából? Olvasd el egy kis mellű lány vallomását, aki örökre felhagyott a melltartóba csomagolt élettel. TrendOrigoA legdrágább ékkő, ami soha nem megy ki a divatból – De mióta és miért imádjuk a gyémántot?http://www.life.hu/trend/20160512-a-gyemant-soha-nem-megy-ki-a-divatbol.htmlTöbb száz éves hagyománya van annak, hogy a férfiak ékszereket ajándékoznak a hölgyeknek, hogy elnyerjék választottjuk szívét. Különösen igaz ez a megállapítás az eljegyzési gyűrűkre. Az, hogy erre a különleges alkalomra különleges gyűrűvel készülnek, már a középkor óta így van. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.