Közösségi oldal segítségével derült ki, hogy leukémiás

diagnózis leukémia közösségi oldal segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy aggódó apuka a közösségi oldalon továbbított fotóval mentette meg a fiát, mivel az eljutott egy orvos barátjához, aki felismerte a halálos kórt.

Miután különös kiütések jelentek meg a négyéves fia arcán, Philip feltöltötte a gyerekről készült fényképet egy közösségi oldalra, amit így egy doktor barátja is láthatott. A barát azonnal felismerte a kis Ted Rice tüneteit, és azt javasolta a családnak, hogy azonnal menjenek kórházba kivizsgálásra. A futballrajongó kisfiúra most több évnyi kemoterápiás kezelés vár, de a szülei meg vannak róla győződve, hogy a gyors diagnózis adott némi esélyt a betegséggel szemben.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Ted többnyire jól volt, de azért előfordultak gyanús előjelek, melyekből már lehetett sejteni, hogy valami baj van. "Sokszor érezte rosszul magát, egy születésnapi buli vagy egy könnyebb kirándulás is nagyon kimerítette. Néha az orra is vérzett, és furcsa zúzódások jelentek meg a testén" - mesélte az apa. Egy évvel ezelőtt aztán megjelentek a furcsa lila kiütések a kisgyerek arcán, amelynek láttán a szülők nagyon megijedtek. Ekkor látta meg a képet orvos barátjuk, aki kórházba küldte őket. A kórházban beigazolódott a család félelme: a kisfiúnál akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak.

Kihullott a haja is

A kisfiú már túl van egy három hónapos kemoterápiás kezelésen, de még előreláthatólag három évig folytatni kell a kezelését. Kihullott a haja, és egy kerekesszékre is szüksége lesz, hogy közlekedni tudjon. Hogy ne érezze olyan rosszul magát, Ted apja a saját fejét is leborotválta, és úgy tervezi, részt vesz egy adományokat gyűjtő futóversenyen is, ami az életveszélyesen beteg kisgyerekek családjait támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.