Bizarr gyerekkönyvek, amit jobb, ha nem veszünk

könyv gyerekkönyv gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szexről, marihuána-fogyasztásról és szellentésről szóló könyvek is kaphatók az interneten, melyeket kifejezetten gyerekeknek ajánlanak - legalábbis a szerzők és a kiadók. A legbizarrabbak közül válogattunk.

Tom O'Connor: Anya, miért van szerver a házban?

Tom O'Connor gyerekeknek szánt könyve a jövőt figurázza ki - vagy inkább erőteljes marketing? Mindenesetre igazi irodalmi különlegesség. A kérdés csak az, hogy melyik gyereket lehet lekötni vele akár egy percre is.

 Microsoft - www.justaplant.com
Microsoft - www.justaplant.com

Ricardo Cortes: Ez csak egy növény

A könyv főszereplője, Jackie felébred az éjszaka közepén, és észreveszi, hogy a szülei éppen marihuánát szívnak... Így kezdődik
Ricardo Cortes átlagosnak éppenséggel nem mondható könyve: egy marihuánás mese, elvileg gyerekeknek.

Howard J. Bennett: Fáj, amikor kakilok

Hasznosnak szánt könyv azoknak a szülőknek, akiket próbára tesz az a pillanat, amikor gyermekét megpróbálja a WC-re szoktatni - aki viszont retteg attól, hogy a csészére üljön. Howard J. Bennett szemléletes könyve gyerekekről, akik félnek a WC-től.

K P Publishing - barnesandnoble.com
K P Publishing - barnesandnoble.com

James E. Ransome: Láthatási nap

James E. Ransome könyve egy kislány történetét meséli el, aki havonta egyszer elutazik a nagymamájával, hogy meglátogathassa az apukáját. A történet egészen addig átlagos, amíg meg nem érkeznek egy furcsa, magas, kerítéssel határolt épület elé, ahol apu "lakik".

Melvin Berger: A bacik ártanak

Nos, ha a gyerek nem szeret kezet mosni, olvasd fel neki ezt a könyvet és biztos, hogy nem lesz gond vele ezután - legalábbis ezt gondolhatta a szerző. A könyv részletesen bevezet a vírusok és bacilusok világába, ami az influenzaszezon idején - is - különösen hasznos lehet.

HarperCollins - First Book
HarperCollins - First Book

Elaine Landau: Egyszerre születünk

Nem, a címlapon nem véletlenül szerepel egy kétfejű kisfiú. Az író, Elaine Landau könyvének sokkoló borítója ugyanis csak hűen tükrözi a könyv tartalmát: történeteket sziámi ikrekről.

Robie H. Harris: Nem a gólya hozza

Robie H. Harris könyve valójában egy szexuális felvilágosító könyv, mely segítségével a szülők könnyebben el tudják magyarázni gyerekeiknek, hogy miért nem a gólya hozza a kisbabát. A cél jó, az eszköz annál kevésbé: a könyv nyelvezete túlságosan naturalisztikus, az író nem kertel, bátran használja a vagina és a pénisz szavakat is, és ha a gyerekek nem értenék, valósághű képekkel illusztrálja a lényeget.

Candlewick Press - Firefly Books Ltd
Candlewick Press - Firefly Books Ltd

Robert Munsch: Örökké szeretlek

Robert Munsch idilli története egy kisfiú és édesanyja különleges kapcsolatáról. A könyvben az olvasó végigkövetheti a kisfiú fejlődését, láthatja, hogyan nő fel, hogyan válik kamasszá, hogyan költözik el otthonról, és hogyan válik felnőtt férfivá - és azt, hogy az anyja hogyan követi mindenhová, hogy esténként a karjaiban ringassa álomba egyetlen gyermekét. Függetlenül attól, hogy a fia elmúlt-e már 40 vagy sem...

Shinta Cho: A szellentés szele

Shinta Cho különleges könyve bevezeti a gyerekeket a puffadás rejtett világába. Lehet, hogy ez elsőre visszataszítónak tűnik, de valljuk be, fontos témáról van szó - a könyv pedig ehhez illően különösen informatív.

Kane/Miller Book Publishers - Houghton Mifflin Books for Children
Kane/Miller Book Publishers - Houghton Mifflin Books for Children

Sose mosolyogj egy majomra!

A könyv olyan hasznos tanácsokat ad a kicsiknek és szüleiknek, melyeket a gyerekek a saját biztonságuk érdekében jobb, ha megfogadnak. A szerző szerint például fontos tudni, hogy egy majomra sosem szabad rámosolyogni, de kagylókat sem jó ötlet piszkálni, és eszébe ne jusson kacsacsőrű emlőst tartani senkinek a lakásban. Egyszerre csak rövid részleteket olvass fel a könyvből, mert a gyerek a végén még fóbiás lesz.

Karen Katz: Hol van a baba köldöke?

Soha nem lehet elég korán megismerkedni az anatómia alapjaival. A könyv minden fontos testrészre kitér, kezdve a baba szemével, a kezein át a... A végkifejletet a fantáziádra bízzuk.

 Simon & Schuster  - www.lauranumeroff.com/
Simon & Schuster - www.lauranumeroff.com/

Laura Numeroff: Ha sütit adsz a cicának

Az íróról először a meghökkentő, a Ha disznó partit rendezel című könyve kapcsán hallhatott az olvasó. Újabb sikerkönyve a Ha sütit adsz a cicának című, melyben a főszereplő egy szürke macska, aki különös kalandokba keveredik, ha sütményt eszik. Különös ötlet, még különösebb történettel - melyet garantáltan az Angliában oly népszerű, díszes muffinok kitalálója szponzorált...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.