Szerelmet vallott a 8 éves kislánynak, majd öngyilkos lett a tanár

halál öngyilkos pedofil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég kezdett nyomozni a rendőrség az után a brit tanár után, akinek egy nyolcéves kislánnyal volt kapcsolata. A tanár öngyilkos lett - miután szerelmet vallott a gyermeknek SMS-ben.

A 29 éves Neil Wilkes azután vetett véget életének, miután a rendőrök kérdezősködni kezdtek a tanítványáról. A nyomozástól teljesen kiborult, depresszióba esett, majd öngyilkos lett. A Derbyshire-i Coroner bíróság értesült arról, hogy Wilkest - aki egy általános iskola tanára volt - felfüggesztették, amikor napvilágra került, hogy a férfi nem helyénvaló kapcsolatot tartott fenn egy magántanulójával - aki mellesleg egy kislány. Múlt év októberében aztán a szüleivel lakó Wilkes végül elutazott Derbyshire-be, hogy önkezével vessen véget életének. Az öngyilkosság előtt egy telefonüzenetet írt a lánynak, melyben a következő volt: "Szeretlek, és örökké szeretni foglak."

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Wilkes elégett testét egy mezőn találta meg két férfi nem messze a Blue John bányáktól Castletonban. A nyomozás során kiderült, hogy Mr. Wilkes igen közeli kapcsolatba került a kislány családjával, gyakran napokat is velük töltött, mielőtt meggyanúsították azzal, hogy helytelen szándékai vannak a gyerekkel. Wilkes apja, Ian azt vallotta a bíróságon, hogy fiát felfüggesztették a munkahelyén, és a nyomozás alatt nem mehetett a kislány közelébe sem. Tönkretette a férfit, hogy a szeretett családnak ő lett a célpontja, és csak fájdalomcsillapítókkal sikerült túlélnie azt az időszakot.

Wilkes pszichológusától, dr. Clare Blackburntől a nyomozók megtudták, hogy három nappal halála előtt - október 20-án - a férfi még reménykedett abban, hogy hamarosan visszatérhet tanítani, és sikerül elkerülnie, hogy felkerüljön a szexuális zaklatók listájára.

Az észak-derbyshire-i halottkémek szóvivője, Nigel Anderson azt nyilatkozta, hogy a nyomozás végére Wilkes már annyira kikészült idegileg, hogy egyszerűen elege lett az egész életéből: "Ez az ügy volt a nyilvánvaló oka annak, hogy Wilkes depressziós, majd öngyilkos lett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.