Ezt soha ne mondd egy férfinak! - a facér pasi naplójából

párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van néhány tabu mondat, amit jobb, ha soha nem mond ki az ember lánya a kiszemelt férfinak. Ha megtörtént a baj, már mindegy, de máskor légy óvatos. Sztankay Ádám elárulja, hogy miért.  

"Lépj túl rajta!"

A csajok persze lágyabban is tudnák artikulálni, ha hozzá mernék bökni azt, amihez viszont már nincs bennük spiritusz: "Lépj túl rajta, másszál rám!" Korrektebb lenne, tisztább játszma. Persze ettől sem tudnék simán átlépni a tegnapokon. Vagyis lazán lehúzni csomó emléket, érzést a klozeten.

Egy befejezett kapcsolat mégiscsak más, mint organikus működésünk végtermékei. Jó, vannak, akik dühből, sértettségből, egyéb marhaságok miatt hajlamosak tegnapi történeteiket - és főleg azt, akivel azokat megélték - olyasminek láttatni, ami leginkább kanálisok mélyén kavarog. Én inkább várok, tökölök, és biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a befejezett kapcsolatból lezárt kapcsolat lesz.

Minél kevesebbet csesztetnek, annál előbb. Nem mondom, nagy meló. Emlékszem, annak idején még a bal mellékherémet is tumornak diagnosztizáltam, amikor anyám beteg lett. Ez hülyén hangzik, és morbid, de tényleg így volt. Másrészt tuti példája, hogy miként szökik a józanság, ha végletesen bajba kerül valaki, aki igazán fontos neked. Oké, önzés is van a dologban, a "velem is megtörténhet" félelme, de az egész azért sokkal több annál.

Thinkstock
Thinkstock

A bal micsodámat illetően a társam - aki elég penge volt az ilyesmiben - hamar meggyőzött, hogy ha az nem lenne ott, ahol van, akkor lennénk igazán bajban. Ezért hamarosan a szájpadlásomon fedeztem fel végzetes elváltozást, és csak egy szájsebész tudott meggyőzni - röntgenkép felett -, hogy minden bizonnyal valami forró kaja vagy folyadék okozta apró ödéma.

Tipp! Amy Winehouse élete képekben! Nézd meg képgalériánkat!



Végül, amíg anyám el nem ment, a májam környékét tapogattam, ott éreztem fura bizsergést, ahol neki volt az áttéte. Ha veszed az adást, úgyis vágod, mi lehetett utána, ha már anyám halála előtt ez ment. Legyen elég: három-négy évvel később is bevillant néha, hogy fel kellene ugrani hozzá. Beletelt némi időbe, mire bevésődött: aki már nincs, ahhoz nem lehet felugrani.

Thinkstock
Thinkstock

Azért az jó volt, hogy miközben lepergett bennem mindaz, aminek le kellett peregnie, volt egy társam, aki nem sürgetett. Viszont meghallgatta a bizonyára egyre lankasztóbb nekrológjaimat. Szerintem vágta: sokkal macerásabb lenne az egész, ha azt fújná: lépjek már túl halott anyámon.

Mikor aztán a saját ritmusom szerint lezártam a dolgot, nagyon klassz korszakokat éltünk meg a társammal. Aztán kevésbé klasszakat. És eljött a pillanat, amikor már társam sem volt.

Azóta több faszival is dumáltam, akik egy anya, majd egy társ elvesztése után mind oda jutottak, ahová én. Utóbbi veszteségről úgy szoktak fogalmazni: "Szarabb volt, mint anyám halála."

Ezzel együtt nem kell minket leírni. Csak vannak mondatok, amelyeket jobb nem kimondani, ha tényleg akarsz valamit.

Tipp! Kutyafejű nővel reklámoznak! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.