Vakáció a természetben: kempingezésre fel!

kemping utazás Nyár program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kempingezni a kedveseddel nem pusztán romantikus nyaralás, de a szabadtéri tevékenységek igazi kihívást is jelentenek. Ha egy kis időre elmenekülnél a városból, és szeretnél aktívan pihenni, verd fel a sátrat és élvezd a természetet! Íme, a Life.hu tippjei.

1. Kalandozz a magyar Riviérán

A Balaton nyáron valóságos turistaparadicsom és rengeteg élményszerű látnivalót kínál. Ha inkább az északi partra voksolsz, táborozz le Alsóörsön és barangold be a környéket. Az Európa kemping a Balcsi egyik legszebb szabadtéri pihenőhelye, ahol csúszdázhatsz, teniszezhetsz, de kipróbálhatod a streetballt vagy a strandröplabdát is. A kempingben söröző, büfé, újság- és ajándékbolt is található, és az éttermek nagyon közel vannak.
Még több kemping a térségben: http://www.balatontourist.hu/

www.balatontourist.hu
www.balatontourist.hu

A Life tippje:

Július 29. és 31. között látogass el az alsóörsi Sirály parkba, ahol a "Rizling és Rozé Randevú" nevű Borfesztivál várja a látogatókat sokféle zamatos nedűvel.

2. Járd be Badacsonyt

Kiváló úti cél a vulkánok völgyében lévő Badacsonytomaj és környéke, ahol remek kikapcsolódási lehetőségek várnak. A természetvédelmi területen lévő üdülőparadicsom közvetlenül a vízparton fekszik, hangulatát a csodás környezet varázsolja egyedülállóvá. Lubickolhatsz a kemping saját strandján, kölcsönözhetsz kajakot, vízi biciklit, horgászhatsz, sakkozhatsz vagy lábteniszezhetsz, és ha szívesen főznél a szabadban, a grillsütőn pazar lakomákat készíthetsz. A kényelmedet mosógépek, modern vizesblokkok, napozóágyak, büfé illetve masszázs biztosítja.
Bővebb infó: http://tomajcamping.hu/

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]


3. Pihenj a Dunakanyarnál

A festői szépségű Dunakanyar történelmi múltú települései garantált kikapcsolódást ígérnek. Ha szívesen túráznál a hegyekben, és ehhez pénztárcakímélő helyszínt keresel, tölts el pár napot a gyönyörű környezetben lévő Kék Duna Autóskempingben. Az Ételbárkában lehetőséged nyílik egytálételes ebédre vagy vacsorára, ám a közelben éttermeket és élelmiszerboltokat is találhatsz.
Bővebb infó: http://ohm.hotelhonti.hu/

hu.wikipedia.org
hu.wikipedia.org

Szentendre ideális célpont a nyaraláshoz, a város megtekintése csodás élmény, amelyet összehangolhatsz a dunakanyari programokkal. A Pap-Sziget Camping a stranddal szomszédos, ahol bográcsozhatsz, szalonnát süthetsz és tábortüzet is rakhatsz. A pihenőhelyen számos sportolási lehetőség adódik, a kemping területén működő étterem kiváló konyhával és kedvező árakkal vár.
Bővebb infó: http://www.pap-sziget.hu/

A Life tippje:

Ha kedveled a jazzt, ne hagyd ki a Szentendrei Teátrum Városháza udvari színpadán a július 29-i Jazz Fesztivált, ahol többek között a Bin-Jip és az Eric Sumo Band Feat. Kiss Erzsi is fellép.


4. Fedezd fel a Tisza-tó környékét

Kirándulásokhoz, kerékpározáshoz és evezős túrákhoz tökéletes program a Tisza-tó. Ha szeretnél elbújni a világ elől, a tótól alig 2 km-re lévő kempingben kellemesen lazulhatsz. A pihenőhely a régi major területén található, ám a szomszédban jelenleg is mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak, így bepillantást nyerhetsz a falusi emberek életébe. A kiszolgáló helyiségben zuhanyzók, közös konyha, büfé és recepció található, és ha kedved tartja, kölcsönözhetsz bicajt, csónakot, grillezhetsz a szabadban, illetve vendégként ingyenesen látogathatod az abádszalóki nyári programokat.
Bővebb infó: http://www.friweb.hu/abadi-major/

poroszlo.hu
poroszlo.hu

Tiszafüred a Tisza-tó melletti települések fővárosa, és ha ökoturista vagy, a térség nagyszerű vakációzásra. A Tisza kemping a híres Thermál-fürdővel szemben, csodás környezetben található, s minden lényeges felszerelés megtalálható itt, akár pihenni, szórakozni, kalandozni vagy vízisportolni szeretnél.
Bővebb infó: http://www.tiszakemping.hu/

A Life tippje:

Ha érdeklődsz a népművészet iránt, tekintsd meg a híres füredi fazekasműhelyeket, ahol jelenleg is űzik a mesterséget.


5. Kapcsolódj ki az Alföldön

Érintetlen természet, különleges élmények: a dél-alföldi régió látványosságai önmagukért beszélnek. Érdemes több napot szánnod Ópusztaszerre, amelynek emlékparkja hazánk történelmének első számú kegyhelye. A park olyan nevezetességekkel büszkélkedhet, mint a Feszty-körkép, a monostor, a skanzen, a nomád park és a csete-jurták. Ha itt szeretnél pihenni, sátorozhatsz a festői szépségű környezetben fekvő Szeri kempingben, ahol igényes vizesblokk, főzési-mosási lehetőségek, bográcsozó és szalonnasütő helyek állnak a rendelkezésedre.
Bővebb infó: http://www.opusztaszer.hu/

hu.wikipedia.org
hu.wikipedia.org

A Life tippje:

Lakmározz az augusztus 6-i Dinnyenapon, ahol megismerheted a dinnyetermesztés tradicionális módszereit, benevezhetsz a dinnyesúly-saccoló- és dinnyeevő-versenyre, és megízlelheted a helyben főzött sárgadinnyelekvárokat is.

Tippjeink outdoor kalandokhoz:

1. Mielőtt sátrat vásárolnál, gondold végig, mikor, hova és hányan utaztok.
2. Szerezz be sátortakarókat, amelyekkel vízhatlanná teheted átmeneti lakhelyedet.
3. Ha elhagyod a sátrat, mindig ellenőrizd, hogy megfelelően be van-e zárva.
4. Gondoskodj a kempingezés alapkellékeiről: elsősegélykészlet, varródoboz, konzervnyitó, zseblámpa, multifunkciós zsebkés, rovarriasztó spray illetve a sátorállításhoz kalapács, hosszú zsinór.
5. Szabadtéri éjszakákhoz ideálisak a felfújható matracok.
6. Ha hosszabb nyaralást tervezel, szerezz be egy hordozható mini hűtőszekrényt.
7. Az esti főzőcskézésben sokat segíthet egy kisméretű gázfőző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.