fogyókúra mozgás edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár egyes felmérések szerint a reggeli órákban végzett testmozgás kalóriaégetés szempontjából jóval hatékonyabb, mint az esti edzés, azért annak sem kell rosszul éreznie magát, aki csak munka után tud időt szakítani a sportra. Számos érv sorolható fel ugyanis amellett is, miért hasznos, ha valaki testmozgással fejezi be a napot.

Először is, az, aki munka után betér az edzőterembe, kevésbé van kitéve egyéb kísértéseknek, mint például a kollégákkal történő sörözgetés vagy a tévé előtti ücsörgés és eszegetés. Diétázni is könnyebb így, hiszen kinek van kedve teli hassal elindulni a jógaórára?

Az éjszakai bagoly típusú embereknek is hasznára válhat az esti mozgás. Akik ugyanis este még túltengnek az energiától, egy kis edzéssel mindezt levezethetik, így azután könnyebben fognak elaludni, és reggel frissebben ébrednek.

Thinkstock
Thinkstock

Azoknak is megfelelőbb az esti sportolás, akik reggel képtelenek kikászálódni az ágyból. A reggeli edzésnek ugyan nagy előnye, hogy már azelőtt égetni kezdjük a kalóriákat, mielőtt egyáltalán elindulna a nap, de akinek sehogy sem megy a fél órával előbb való ébredés, ne erőltesse.

Végezetül a munka utáni edzés nagyszerű módja a napközben felgyülemlett feszültségek levezetésének. Mozgás közben könnyebben elterelődnek a gondolataink a munkával kapcsolatos dolgokról, újra feltöltődünk energiával, így másnap ismét fitten állhatunk neki feladatainknak.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!









Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.