Brugge, az álmodozók és ínyencek városa

utazás Belgium program szabadidő város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha láttad az Erőszakik című vígjátékot Ralph Fiennes és Colin Farrell főszereplésével, egy hosszú hétvégén te is végigjárhatod a filmben szereplő csodálatos helyszíneket. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen meglepetéseket tartogat még Európa egyik legszebb középkori városa, a Life.hu most elárulja!  

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Kis város, nagy attrakció

A legtöbb forgatási helyszín csak a hátteret szolgáltatja, amikor Hollywood beköltözik valahova, ám ez alól Brugge kivétel! A belga város nemcsak a turisták népszerű úti célja, de utánozhatatlan bájába Ralph Fiennes és Brendan Gleeson is beleszeretett, amikor itt forgatták thriller-vígjátékukat. Sok előkelő szállodából nyílik gyönyörű kilátás a csatornákra, ám a Hotel De Tuilerieën volt az, amelynek tetőtéri szobájában lakott Ralph Fiennes a forgatások idején. 2007-ben a hírességek felforgatták a helyiek életét, különösen Az angol beteg sztárja, aki alaposan kivívta a hotelfőnök haragját, miután az értesült róla, hogy a színész négy meztelen nővel lubickolt a szálloda medencéjében. Brugge történelmi belvárosa a fotósok gyöngyszeme, ami 2000 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján. Látogass el a gótikus stílusban épült Miasszonyunk templomába, ahol megtekintheted Michelangelo Madonnáját, a hatalmas piactéren pedig megcsodálhatod a város legimpozánsabb műemlékeit, a Harangtornyot és a Szent Vér-bazilikát. A város éjjel különösen romantikus, ha pároddal meghitt pillanatokra vágysz - a kivilágított épületek és a gyertyafényes éttermek különleges atmoszférát teremtenek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


A Life tippje: Hajózz végig Brugge festői csatornáin, hogy teljesen más szemszögből csodálhasd meg a legszebb helyeket. A sétahajózás időtartama fél óra, a főbb beszállási pontokról bővebb infó: www.welkom-brugge.be. Áldozz a kulináris élvezetek oltárán is, és látogass el a halpiacra, ahol előtted készítik el a legfinomabb tengeri falatokat.


Múzeumtúrázz 16 helyszínen

Nyugat-Flandria fővárosa vonzerejét hihetetlenül sokféle múzeumi gyűjteményének köszönheti. A Gruuthuse házban élt egykor a város leggazdagabb családja, és a ma már múzeumként üzemelő épületben megismerkedhetsz a csipkeverés hagyományaival. A Groeninge Múzeumban megtekintheted a belga műalkotások gazdag gyűjteményét, és mivel Brugge fontos helyet foglal el Belgium gyémántkereskedelmében, nem hagyhatod ki a programból a helyi Gyémántmúzeumot sem. Ha szeretnél többet megtudni a híres flamand író, Guido Gezelle munkásságáról, látogass el szülőházába. A Folklór Múzeum 17. századi tárgyakat állít ki, ahol minden csütörtökön hagyományos édességekkel várnak. A Begina kolostor átfogó képet nyújt a középkori apácák csendes életéről, és városnéző körutad végén sétálj el a közeli Minnewaterhez, azaz a Szerelem tavához is.


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


A Life tippje: Ha nyárra tervezed a kiruccanást, akkor feltétlenül látogass el a szabadtéri zenei fesztiválra 2013. július 12-e és 14-e között, ahol igazi rockzenei, reggae, világzeni csemegék várnak. No és az elmaradhatatlan táncos mulatság. http://www.cactusfestival.be/2013/

A belga csoki titka

Sehol másutt a világon nem fogsz találni annyi étvágygerjesztő csemegét, mint Brugge-ben. A városban több mint 50 csokoládézó működik, a Depla a helyiek kedvence, a Roose gyömbéres, erdei gyümölcsös és papayás csokoládéi garantáltan elveszik az éhségedet, míg a Spegelaere őrzi legjobban az édességkészítés hagyományait. A Crown pompás épületében bepillantást nyerhetsz a kézműves csokoládék csodálatos világába, és megízlelheted a szarvasgombás, a cseresznyelikőrös és a rizses különlegességeket. Merülj el a maják és aztékok ősi világában, akik számára a kakaóbab értékes fizetőeszköznek számított. A Csokoládé Múzeumban minden apró kulisszatitkot megtudhatsz az édességgyártásról, és ha beszélgetsz a szakértőkkel, meg fogod érteni, miért annyira finom a belga csokoládé. A múzeum minden nap 10 órától délután 5 óráig van nyitva.
Bővebb infó: http://www.choco-story.be/

A Life tippje: A városról számos sört neveztek el, mint pl. a Brugs Witbier, a Brugse Tripel, de csak a Bruges Zotot gyártják itt. Ha megkóstolnád a minőségi belga söröket, az Au Petit Grand és a De Koetse étterem kitűnő választás.



Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


És még:
- A vonattal való utazás a legjobb módja, hogy felfedezd a gyönyörű belga vidéket, és ha EURAIL jegyetváltasz, viszonylag olcsón úszhatod meg a túrát.
- Brugge-t Belgium nemzetközi repülőtereiről (Brüsszel, Antwerpen, Ostend, Liege) is megközelítheted, a buszjáratokról bővebb itt találsz információt.
- Brugge-ben szállásokat itt foglalhatsz: http://www.hotels-brugge.org/
- Ha kiadós vacsorára vágysz, tájékozódj előzetesen a nyitvatartási időkről, mert a jobb éttermek általában szerdán vagy csütörtökön zárva vannak.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.