Aggódik Rába Tímea, hogy lánya kórházba kerülhet - Nina evészavarokkal küzd, amiért édesanyja önmagát okolja

Forrás: Instagram -
Miss Universe Hungary Rába Tímea lánya Tóbiás József stressz anorexia Tóbiás Nina Rába Tímea evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önmagát, a túl sok stresszt és a közösségi médiát okolja Rába Tímea, amiért a lánya evészavarokkal küzd. 

Az 1991-es Miss Hungary harmadik helyezettjének 20 éves lánya 2021-ben állhatott a Miss Universe Hungary doboójára, ebben is nagyon hasonlítanak édesanyjával egymásra. És abban is, hogy mindketten folyamatosan elégedetlenek önmagukkal.

Nina a Blikknek elmondta, hogy 15 évesen voltak először problémái, az álatlános iskolai ballagás és a középiskola miatti stressz miatt, amit úgy kezelt, hogy mindent megvont magától, az ételt is.

"Akkor a 172 centis magasságomhoz mindössze 45 kilóra fogytam... Akkor kezdett el először foglalkoztatni igazán a külsőm, előtte husis kisgyerek voltam, imádtam az édességet. Onnantól azonban sosem láttam magam elég szépnek, csinosnak, jónak" - mesélte a fiatal lány, aki édesanyja pszichológushoz vitt, és átmenetileg meg is szabadult a problémáktól, de aztán jött a jogi egyetem, újabb stressz, és visszakúszott az életébe az anorexia.

Rába Tímea és lánya Forrás: Instagram

Rába Tímea magát is felelősnek tartja:

"Én is kritikus voltam magammal, és Nina kicsiként sokszor hallotta, milyen elégedetlen vagyok a külsőmmel. Visszanézve a fotóimat, ma már csak nevetek, bár a problémától máig nem tudtam megszabadulni. Remélem, Ninánál ez hamarosan rendeződik, mert nem szeretném, ha kórház lenne a vége."

Ennek érdekében mindent meg is tesz az édesanya, aminek Nina nem mindig örül, de nincs sok választása:

"Reggel anyuék leültetnek enni és mindig a kedvemben járnak, hogy olyan reggelim legyen, amit szeretek. Uzsonnás csomaggal indítanak útnak, mint egy kisiskolást, de napközben nem nagyon eszem, ezért van, hogy anyu csak úgy enged el edzeni, hogy miután délután hazaértem, leülök és eszem valamit" - meséli a lapnak.

Rába Tímea a saját felelősségén és Nina hibás stresszkezelésén túl a közösségi média felelősségét sem tartja elhanyagolhatónak:

"Tele vannak ezek a felületek manipulált, jól beállított fotókkal, amiken mindenki tökéletes és boldog. Ezek a fiatal lányok pedig hajlamosak elhinni, hogy ez a valóság" - ami szerinte azért gond, mert amikor azzal szembesülnek, hogy ők nem olyanok, mint a fotókon szereplő nők, akkor elkeserednek és önmagukat okolják miatta, amiről viszont úgy gondolja, hogy veszélyes.

"Mindent el fogok követni azért, hogy Nina újra egészségesen és rendszeresen étkezzen, és olyan gyönyörűnek lássa magát, amilyennek én is látom őt" - mondta el a lapnak Rába Timi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.