Az Instagram új trendje veszélyesebb, mint gondolnánk

fashion week hackerek veszélyes Instagram
Lehet, hogy ártalmatlan mókának tűnik, de az Instagramon terjedő "Ismerj meg engem" sablon, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy osszanak meg egy kicsit többet magukról, azt eredményezheti, hogy a hackereknek könnyebb dolguk lesz az online fiókokkal. Egy kiberbiztonsági szakértő figyelmeztetett.

A közösségi felületen terjedő sablon, amelyet legalább 700 fiók töltött ki, arra ösztönzi a felhasználókat, hogy adjanak meg olyan adatokat, mint a koruk, magasságuk, cipőméretük, csillagjegyük, tetoválásaik, fóbiáik, kedvenc ételük, színük és italuk, háziállatuk, párkapcsolati státuszuk és zenei ízlésük.

Ezek elég személyes információknak hangzanak, így érdemesebb kétszer is meggondolnunk, hogy megosszuk-e az online platformon.

Eliana Shiloh - egy divat, szépség és életmód influencer, több mint 20 000 TikTok követővel, aki a Deloitte kiber- és stratégiai kockázatelemzőjeként is dolgozik a TikTok-on vázolta fel a trenddel kapcsolatos problémákat – derült ki az indy100 cikkéből.

@elshiloh literally delete rn save yourself!! #cybersecurity#hackers#instagramtrend♬ original sound - eliana shiloh

– Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de rólam már elég sok hamis fiókot csináltak. Ez csak szítja a tüzet – folytatta.

Figyelmeztetését azóta több mint 1,5 millióan látták, és több száz TikToker is hozzászólt a véleményéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.