hackertámadás biztonság okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mobilos hackertámadások rendkívül veszélyesek, hiszen számos érzékeny személyes adatot megszerezhetnek az online tolvajok, hogy aztán zsarolhassák, kifoszthassák áldozatukat.

Ezért fontos, hogy mindig tudatosan használd az okostelefonodat, légy tisztában a biztonsági beállításokkal és ha bármilyen gyanús változást észlelsz a készülék működésében, azonnal kérd szakértő segítségét!

A Bors utánajárt azoknak a baljós jeleknek, melyek arról árulkodnak, hogy készüléked hackertámadás áldozata lett.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 A_B_C/Shutterstock. No use without permission./A_B_C

1. Nem tudsz bejelentkezni a fiókjaidba. Ez gyakran a hackertámadás egyik első jele. Amint ezt észleled, próbáld meg megváltoztatni a jelszavakat!

2. A biztonsági beállítások változásainak észlelése. Nem biztos, hogy ez rögtön egyértelműen látható lesz, ezért rendszeresen ellenőrizned kell őket.

3. Észreveszel a fiókodból küldött üzeneteket vagy értesítéseket, amelyeket nem te küldtél. Előfordulhat, hogy barátok vagy családtagok figyelmeztetnek erre a jelre, ha gyanús szövegeket észlelnek.

4. Keress bejelentkezéseket vagy bejelentkezési kísérleteket furcsa helyekről vagy szokatlan időpontokban! Az alkalmazások (beleértve a Facebookot is) gyakran lehetővé teszik ezen információk megtekintését a beállításokban.

5. Nagyon ügyelj az online számláidról történő jogosulatlan pénzátutalásokra, vásárlásokra! Ez azt jelentheti, hogy a hackerek megszerezték a bankkártyaadataidat. Ilyenkor azonnal intézkedni kell és letiltani a kártyát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.