csokoládékrém konyha gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell a boltok polcait böngészned, ha a sütikhez vagy a díszítéshez csokikrémet szeretnél használni. Létezik egy nagyon egyszerű recept, amivel biztos a házi készítésű siker!

Csak csoki meg tejszín, és kész is!

Végy egy adag csokikrémet: meglepően sok recept kezdődik így, mi pedig azon gondolkodunk, hogy az órákig kutyult vajas krém, a sűrítés, vagy a habverés az, amit jobban utálunk a különböző változatok elkészítésénél. Nos, van egy ünnepi jó hírünk: ezek közül egyikre sem lesz szükség a világ legegyszerűbb, és extra finom csokikrémjéhez. A tejszín mellett csupán két táblányi csokira lesz szükséged: egy minőségi ét- és egy tejcsokira, amit gőz fölött hamar felolvaszthatsz. Ugyanebbe az edénybe adagolhatod az ugyanennyi tejszínt: tehát két tábla csokihoz két deciliternyit. A kettőt rottyantsd össze pár perc alatt a tűzön – persze közben a kevergetést nem lehet megúszni -, és máris kész. Akár melegen is elkanalazhatjátok, de torták töltelékeként is tökéletes, ekkor egy kis étkezési keményítővel segítheted a szilárdabb állag elérését.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.