karácsony torta recept ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs mindig időnk vagy kedvünk órákig pepecselni a konyhában a karácsonyi torta elkészítésével. Akár tapasztalatlan vagy, akár a tervezett menüt kell gyorsan átalakítanod, ezt az egyszerű tortareceptet bármikor bevetheted.

Ehhez a szinte sütés nélkül készíthető tortához először is negyed kilónyi háztartási kekszre lesz szükséged ledarálva, amit keverj össze 13 dkg-nyi olvasztott vajjal, és ízlés szerint egy kis baracklekvárral vagy meggybefőtt levével.

Forrás: Thinkstock

Egy magasabb tortaforma aljában már el is simíthatod, majd tedd a hűtőbe egy kis időre. Eközben két csomagnyi gesztenyemasszát reszelj le, vagy nyomkodj össze egy narancs levével, rumaromával, de gazdagíthatod valamilyen befőttel is. Ezt a krémet kend a kekszes alapra, majd három tojás fehérjéjéből verj habot 6 dkg-nyi cukorral, és ezt simítsd a torta tetejére. Nem túl meleg sütőben pár perc alatt süsd halvány rózsaszínre, és már kész is! Ha nincs kedved habot sem sütni, akkor a gesztenyemasszát nyomd át krumplinyomóval, és rendezd el dekoratívan a tortán: meggybefőttel, naranccsal, tejszínhabrózsákkal, porcukorral díszítheted, de meglocsolhatod rumaromával gazdagított befőttlével is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.