csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Rákok hajlamosak lesznek halogatni a munkát a hónap első felében, a Szüzek azonban kicsit túlvállalják magukat június folyamán.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Gondolataidban már a tengerparton sütteted a hasad, ehhez képest a rideg valóságban rengeteg munka szakad a nyakadba, alig kapsz levegőt, de a helyzet az, hogy ez nem mások hibája, hanem te voltál mostanában kissé könnyelműbb a kelleténél. Eljött a jogos számonkérés ideje, s te sajnos nem tudod felmutatni mindazt, amit elvártak tőled, amire ígéretet tettél. Vállald fel, hogy hibáztál, a félrebeszélés csak további zűröket okozhat.

Munkát keresel? Jó alkalom nyílik egy szokatlan állásajánlat elfogadására a hónap első felében.

Karriertipp: Légy őszinte önmagaddal és feletteseiddel, ismerd be a hibáidat, és próbáld meg korrigálni azokat.

Bika

Földies jegyedhez illően kellően realista vagy, de most az optimizmus sem marad el, pontosan tudod, mi az, amit még úgy el tudsz vállalni, hogy időre teljesítő legyen. Bikaként nálad az eredményesség nem feltételezés vagy lehetőség kérdése, hanem biztosan eléred, amit akarsz. A nyár első havában néha túlléped saját teljesítőképességed határát, ugyanakkor az a rengeteg idő és energia, amit feladataid végrehajtásába ölsz, garantáltan megtérül.

Munkát keresel? Mérd fel, mire is vagy képes valójában. Hidd el, hogy mindenre!

Karriertipp: Ne feledkezz el arról, hogy szünetet is be kell iktatni a sűrű hétköznapokba, különben egyszerűen kidőlsz a fáradtságtól.

Ikrek

Megleped környezeted, hisz nemcsak jól és gyorsan dolgozol, hanem még új ötletekkel is előrukkolsz. Habár az eredmények lassacskán érkeznek, de ami késik, nem múlik. Annyira vágysz az elismerésre, hogy szinte bármire képes lennél. Nem biztos, hogy célszerű megalázkodnod, hisz a jó munkát előbb-utóbb dicsérettel jutalmazzák, és nemsokára rád kerül a sor, addig is tarts ki, ne keseredj el, és figyelj arra, hogy folyamatosan jó minőségű munkát adj ki a kezedből.

Munkát keresel? Most senki nem tud ellenállni neked, egyszerre akár két-három ajánlat közül is választhatsz.

Karriertipp: Veled is megeshet, hogy hiba csúszik a munkádba, épp ezért fontos az önkontroll!

Rák

Gondolataid már régóta a nyaralás körül járnak, a munka és a karriered alig érdekel, pedig feladat akad bőven. Ne halogasd a sürgős ügyek mihamarabbi intézését, mert a körmödre ég a munka, s csak egyre nagyobb lesz a teher a válladon. A hónap közepén végre visszatér a munkakedved, sokkal gördülékenyebben fog menni minden, ráadásul valakivel közös munkád óriási sikert hoz.

Munkát keresel? Akkor a hónap közepén vár rád egy nagyszerű ajánlat.

Karriertipp: Hallgasd meg kollégáid véleményét, tanácsát, mert lehet belőle profitálni.

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Bár nem jellemző rád a túlzott racionalitás, most mégis két lábbal állsz a földön, elképzeléseid megingathatatlanok lesznek, sőt, néha szemellenzőt fogsz viselni, különösen munkával, annak elvégzésével vagy épp átreformálásával kapcsolatban. Ne ess abba a hibába, hogy azt gondolod, csak te tudsz megoldani bizonyos feladatokat, más is képes erre, sőt, jól teszed, ha kidolgozol egy munkamegosztási technikát, így mindenki jól jár, és hamarabb jön az eredmény.

Munkát keresel? Ne fitogtasd tudásodat egyetlen megbeszélésen sem, különben esélytelenül próbálkozol.

Karriertipp: Kommunikálj környezeteddel, hisz ahogy te viselkedsz, ugyanígy fognak viselkedni veled is.

Szűz

Júniusban hajlamos leszel sokkal több munkát felvállalni, mint amennyit el is tudsz végezni. Elsősorban az jár a fejedben, hogy így talán könnyebben mész majd szabadságra, de ezzel valójában csak a pihenésre fordítható időt veszed el magadtól, sokkal előre dolgozni nem nagyon tudsz. Az sem lesz csoda, ha gyakran kapkodsz, és azt sem tudod majd, hol áll a fejed. A hibalehetőségek száma is megnő, bár javadra legyen mondva, hogy minden elpuskázott dolgot gyorsan korrigálsz.

Munkát keresel? Ne vállalj el bármit, ha legbelül tudod, hogy sokkalta többre vagy képes!

Karriertipp: Szervezd meg jobban a hétköznapjaidat, vezess listát az elvégzendő feladatokról.

Mérleg

Tőled kissé szokatlan módon nagyon megértő és kedves leszel egész hónapban az ügyfelekkel, munkatársakkal, sőt, a feletteseddel is. No nem mintha nem lennél általában jó szándékú, de most nagyszerűen kontrollálod magad, feladataidat, s ezáltal még másokat is nagyon ügyesen irányítasz úgy, hogy ők ezt észre sem veszik. A most megmutatkozó viselkedésmód igencsak kifizetődő lesz számodra, már csak némi határozottságra lesz szükséged, hogy egy fontos elismerés is jutalmad legyen.

Munkát keresel? Bátran kutakodj olyan pozíciók után is, melyek meglátásod szerint sokkal többet kívánnak, mint amire képes vagy.

Karriertipp: Nem könnyű feladat, de mondj nemet olyanra, ami abszolút nem tartozik a munkaköri kötelezettségeidhez.

Skorpió

Töménytelen mennyiségű ötlet van a fejedben, kreativitásod túlmutat minden észszerű határon, és most azt is megengedheted magadnak, hogy ne alkalmazkodj nálad lassabb, felületesebb, szétszórtabb kollégáidhoz. Bátran jelölj ki magadnak komoly célokat, mert egészen könnyedén el is fogod érni azokat. Próbáld rávenni környezetedet, hogy vállaljanak ők is részt a munka átreformálásából, hisz a csapatmunka érdekesebb, mint egyedül küzdeni.

Munkát keresel? Június első felében, a növő hold idején kiválóak az esélyeid!

Karriertipp: Extra mennyiségű energiáidat oszd meg másokkal, segíts nekik, ha megakadnak.

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

Mindig képes vagy kontrollálni azt, hogy mit csinálsz, épp ezért mos se kapkodj, ne szaladgálj ide-oda, mert óriási zűrzavart teremthetsz magad körül. Tervezd meg a napi munkafázisokat lépésről lépésre, s ne csak felületesen, hanem alaposan. Ha pedig valaminek idő előtt a végére érsz, dicsérd és jutalmazd meg magad. Amit adott napra tervezel, annak minden esetben járj is a végére, ne légy Pató Pál.

Munkát keresel? Egy munkamegbeszélésen sose állíts magadról olyat, ami nem felel meg a valóságnak, mert most hamar lebukhatsz.

Karriertipp: Fogj egy füzetet, és vezesd benne részletesen, mit kell elvégezned, s mi az, amin már túl vagy.

Bak

Egész júniusban jó lesz a munkakedved, sőt, lesznek napok, amikor már-már azt lesed, kinek és mit tudnál segíteni, hisz a magad feladatait rég elvégezted. A hónap végére már nem biztos, hogy meg is marad ez a munkaszenvedély és szeretet, hisz a nyaralásra készülődsz. Rengeteg jó ötlet és megvalósítás vár rád, de néha akadályokba is ütközhetsz, amikor egyesek már nem veszik jó néven aktivitásodat. Ne hagyd, hogy visszarángassanak az egyhangúságba.

Munkát keresel? Haladj óvatos léptekkel, és tanulj meg különbséget tenni a mézesmadzag és a valódi tények között.

Karrier tipp: Vállald fel, hogy kissé más vagy!

Vízöntő

Az élet vad sodrása kissé magával ránt, nincs időd pihenni - legalábbis ami a munkádat és a karrieredet érinti. Néha úgy fogod érezni, hogy egy extra gyors hullámvasúton ülsz, lesz sok sikerben részed, de a pityergés ideje sem marad el. Fontos, hogy ha feladatot rónak rád, azt el is végezd mihamarabb, ha pedig te magad vállaltad fel, akkor végképp nem visszakozhatsz, kifogásokat keresve. Ne kapkodj, hagyj elég időt mindenre, ne lépd át az apróságokat sem!

Munkát keresel? Tudd, hogy pontosan mit akarsz, a bizonytalan embereket gyorsan kiszűrik a munkaadók.

Karrier tipp: Ne feledd, hogy mindent meg tudsz oldani, képes vagy rá!



Kíváncsi vagy mi vár rád? Keresd fel szakértőnket, Szlovák Esztert!





Halak

Általában nem szükséges, de most nagyon is jól teszed, ha megtartod azt a bizonyos három lépés távolságot mindenkivel, ugyanis viszonylag könnyen megeshet, hogy jó szándékod és segíteni akarásod miatt előbb kotyognál el valamit a kelleténél, s ezzel más gyorsan vissza is élhetne, mely akár erkölcsi károkat is okozhat munkádban, karrieredben. Csak akkor beszélj, amikor feltétlenül szükséges!

Munkát keresel? Értékeld át önmagad, hisz sokkalta többre vagy képes, mint gondolnád.

Karrier tipp: Ne szólj szám, nem fáj fejem! Ez a hónap mottója!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.