Frizbi Hajdú Péterrel sportoló Erdei Zsolt csalás Frizbi bokszoló sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak sportolóként, hanem gazdaságilag is meglopták Erdei Zsoltot, ha valóban igaz, hogy monacói győzelmét elcsalták - tudta meg a Life.hu a Frizbi felvételén.

Az ökölvívó biztos abban, hogy a monacói, 1 millió dolláros összdíjazású torna első fordulójában megverte ellenfelét, Gyenisz Gracsovot. A bírák ennek ellenére az orosz ökölvívót hozták ki győztesnek és ezzel súlyosan megkárosították a Madár becenevű magyar bokszolót.

"A monacói egy 1 millió dolláros négyes torna. A döntősök közt 60-40 százalék arányban osztják el a fődíjat, így a minimum pénz, amit elbuktam a csalással, az 400.000 dollár, vagyis közel 100 millió forint. Így a meccs elcsalása nemcsak sportbeli veszteség volt, hanem gazdaságilag is átvertek a palánkon" - mondta Erdei Zsolt a szerdai Frizbi felvételén. A sportoló azt is elárulta, hogy nem zárja ki: a mendzsere is benne volt az összeesküvésben.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

"Hallottam a mendemondákat, hogy az én menedzserem is benne volt. El tudom képzelni, hogy így történt, de nem merem állítani, mert nem tudom alátámasztani. Ha bebizonyosodik, hogy ő volt - bár nem hiszem, hogy valaha kiderülne -, akkor lehet, hogy kenyértörés lenne a dolog vége" - tette hozzá a sportoló, akit nem most károsítottak meg először.

"Előző istállómmal, a Universummal 100 millió forintos elszámolási vitában állok. 2,5 éve tart a vita, sőt megnyertem a pert, de mivel csődeljárás folyik ellenük, ezért nem fizetnek. Hiába van bírói végzésem arról, hogy jár nekem ez az összeg, valószínűleg sosem fogom megkapni, ezt ugyanis nem lehet behajtani, ezért lemondtam erről a pénzről. És nem én vagyok az egyetlen sportoló, akinek tartoznak" - mondta el Madár, aki a történtek ellenére úgy érzi, hogy vállalkozóként is egyre sikeresebb és edzőként képzeli el a karrierjét a jövőben, bár azt sem zárja ki, hogy profi ökölvívóként még az idén szorítóba áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.