2024 a sorsfordító év - interjú Gahl Eden Sasson asztrológussal

Forrás: Vágási Emőke -
2024 A hét embere interjú asztrológus jövő
Mitől sorsfordító 2024? Tudjuk-e befolyásolni a sorsunk alakulását? Mit várhatunk a jövőtől? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk Gahl Eden Sasson, világhírű asztrológus és szónoktól. Gahl Eden Sasson először járt Magyarországon. Most megjelent könyvéről és a 2024-es év jelenéseiről tartott előadást.

A mindennapi életünkben, döntéseink meghozatala során fontos tudni, hogy milyen külső erők, energiák hatnak ránk.  

A nagysikerű hollywoodi asztrológus a könyvbemutatója után a Life.hu-val beszélgetett. Többek között arról kérdeztük, hogy miért is lesz olyan sorsfordító 2024, tudunk-e alakítani a sorsunkon és arról is, hogy mik a meglátásai a jövővel kapcsolatban. 

Gahl Sasson több, mint húsz éve tanít és tart világszerte workshopokat a történetmesélésről, a kabbaláról, az asztrológiáról és a miszticizmusról. A Wish Can Change Your Life című első könyvét több, mint nyolc nyelvre fordították le, és Őszentsége, a 14. Dalai láma is ajánlotta. Gahl 2018 óta évente egy asztrológiai könyvet ad ki - saját kiadásban. A 2020-as könyvében előrejelezte a recessziót és rámutatott egy világjárvány lehetőségére. 

Egy csepp szenvedély és kitartás elég 

 

A szakértő kifejtette, hogy mint minden máshoz, az asztrológiához is kitartás, türelem és lelkesedés szükséges.  

Mindig is érdekelt a mintázatok tanulmányozása. Gyerekkoromban kezdődött ez a szenvedély, ugyanis  lenyűgözött az évszakok változása. Mindig kíváncsi voltam arra, hogy hogyan termelik újra a dolgok magukat, hogyan képződnek a ciklusok. Egy ideig kertészként is dolgoztam, ebből finanszíroztam a pszichológiai tanulmányaimat

 – magyarázta Gahl. 

Amikor a természettel vagy kerttel foglalkozunk, valóban megértjük a ciklusok fontosságát és ezeknek a menetét is. A fák elhalnak, majd újjászületnek. Az asztrológiának is ez a gyökere.  

 

És valóban sikert-sikerre halmoz egy asztrológus? 

Ez kicsit olyan, mintha azt mondanánk, hogy az, aki az időjárásjelentést készíti soha nem ázik meg az esőben, soha nem izzad meg a melegben. Azt gondolom, hogy egy asztrológus tudhat mintázatokról, amik történnek, de a jövőt a Vízöntő jegye uralja az asztrológiában.  

Az Uránusz a Vízöntő uralkodója, de uralja az előreláthatatlanságot és a kiszámíthatatlanságot is. Ez benne van a Vízöntő programozásában. Mindig lesznek meglepetések. Az asztrológia olyan, mint egy forgatókönyv. De van választásunk, hogy hogyan is fogjuk ezt a bizonyos szerepet eljátszani. A nyugati asztrológiában a szabad akarat és az előre elrendeltettség, a sors játszik nagy szerepet.  

– Minden meg van írva, de van választásunk, hogy hogyan reagáljunk, hogyan kezeljük ezt. A Kabbala, zsidó nyelven azt jelenti, hogy elfogadni, kapni – fejtette ki a szakértő. 

Gahl Eden Sasson, hollywoodi asztrológus sorsfordító évet jósolt
Forrás: Vágási Emőke

 

„Új országba költözünk...” 

 

2024-ben az a legfontosabb, hogy a Plutónak nevezett bolygó, ami az erőt, az átalakulást uralja, a legtávolabbi bolygó a Naptól, a Naprendszer szélén, átköltözik a Bak jegyéből a Vízöntő jegyébe. Amikor legutóbb ez előfordult, a Francia Forradalom és az ipari forradalmak törtek ki. Ez a ciklusokról szól és húsz évig tartózkodik majd a Plutó a Vízöntőben.  

Mindig, amikor egy új városba költözünk vagy olyan helyre utazunk, ahol még nem jártunk, időbe telik, amíg felfedezzük, megismerjük a környéket. Talán nem beszéljük a nyelvet, talán nem vagyunk hozzászokva az időjáráshoz, talán nem jó az étel. Na, most pont ez történik mindenkivel. Új országba költözünk. A Vízöntő az emberi közösségeket, a technológiát és a mesterséges intelligenciát uralja. Ezek azok a területek, amelyek megerősödnek. Sok változás várható a gazdaságban is

 

2024, a csodák és a szinkronicitás éve 

 

2024, numerológiailag a nyolcas számot, a végtelenséget szimbolizálja. A nyolcas szám egy nagyon érdekes szám. A Kabbalában a csodával azonosítják. Véletlenek egybeesése. Sok kultúrában a nyolcas szám szentséges. Az Életfáján a narancssárga színnel asszociálják. 

Érdekes, hogy idén a divatdiktátorok a bársonyos barackot választották az év színének. Júniusban Jupiter, a kiterjedés, a mindent megnagyobbítás bolygója átköltözik az Ikrek jegyébe. Az Ikrek színe pedig narancssárga. Szóval ez a csodák és a szinkronicitás éve. 

 

Bika, Ikrek és Kos a szerencsés csillagzat alatt  

 

A Jupiter május végéig a Bikában van, utána átmegy az Ikrekbe. Tradícionálisan, ez a két jegy sokkal több szerencsébe részesül, mint a többi. A Kosnak sem lesz rossz ez az év, tehát az első három jegy kap némi segítséget az asztrológus szakértő szerint. 

 

ChatGPT, mint Isten unokája 

 

Az asztrológiában a Vízöntő a mesterséges intelligenciát uralja és a Vízöntő korába haladunk. Most húsz évig a Plutó a Vízöntőbe lesz, mindenre kihatással lesz. Ránk is emberekre. 

De igen, ijesztő, mert a Plutó a halál ura is. Ezért fél néhány ember a mesterséges intelligenciától, de minden a hozzáállásunktól függ

 – jegyezte meg az asztrológus. 

 

És mi mégis mit tudunk tenni egy szebb és jobb évért? 

 

– Először is, el kell fogadnunk mindent, ami történik és ebből az elfogadásból kiindulva, használjuk a nyolcas szám mágiáját szinkronicitásban, hogy jobbak legyenek a dolgok. Engedjük a változásokat végbemenni a közösségünkben, környezetünkben. Fókuszáljunk az autroizmusra, ami a pozitív megnyilvánulása a Vízöntőnek – tanácsolta Gahl. 

Egy kutatás során arra jutottak a szakértők, hogy az üzleti mindfullness órák, coach előadások nem működtek. 

Azonban, amiktől az emberek valóban egészségesebbek és boldogabbak voltak azok az adományozások, a jótékonykodás és az önkéntes munka.

 Ami pontosan az, ami a Vízöntőnek az erőssége. Tehát minél jótékonyabbak vagyunk, annál könnyebb lesz élet.  

Horoszkóp, Gahl Eden Sasson, asztrológia
El kell fogadnunk mindent, ami történik
Forrás: Shutterstock

 

„A háborús időknek még nincs vége, 2023 csak egy ízelítő volt” 

2023-ban március és május között történt a mintavétel. Az Északi-Holt csomópont a Kosban jár és a Kost a Mars uralja. Mindenki úgy gondolja egyébként, hogy a Mars a háború ura. De a Mars az ültetés Istene is. Egy választás. Folyamatban vannak új ellentétek és számíthatunk még újabbakra is ebben az évben. Tehát a háborús időknek még nincs vége, 2023 csak egy ízelítő volt

 – emelte ki a szakértő. 

A világjárvány kitörése sok különböző hatásnak a tökéletes vihara volt Gahl elmondása szerint. 2020. márciusában a Szaturnusz a Vízöntőbe járt. Ez egyszer történik harminc évente. Ez jelentette a nehézségeket és a változást a környezetünkben. Nehézségeket a tevékenységekben.  

A  Plutó és a Szaturnusz együtt álltak ekkor. Legutóbb 1982-83-ban volt ugyanez a felállás, amikor az AIDS járvány felütötte a fejét. Tehát, ha visszanézzük a ciklusokat, mindig, amikor a Plutó és a Szaturnusz találkoztak, volt valamiféle betegség, vírus.  

 

A képzelőerő hatalma, a manifesztáció létezik 

 

– Ha becsukjuk a szemünket és elképzelünk egy bizonyos gyakorlatot, pont annyira lehet jó, mintha elvégeznénk a valóságba is magát a gyakorlatot. Szóval a képzelőerő hatalma, ami a Halaknak az erőssége, mindig nagyon erős, de most, amikor a Szaturnusz harminc évente egyszer eljut a Halakba, megerősödik – magyarázta Gahl. 

Vigyázni kell azért, mert ha elképzelünk jó dolgokat, az jó, ha valóra válnak, de sokan rossz dolgokat is elképzelnek. Azt elfelejtik azonban, hogy azok is beteljesülhetnek. 

 

„Az asztrológia olyan, mint egy térkép vagy egy útmutató...” 

 

A sorsunkon nem feltétlenül tudunk változtatni Gahl elmondása szerint, de megtudhatjuk belőle, hogy hogyan tudunk jobban navigálni. Az asztrológia olyan, mint egy térkép vagy egy útmutató. Segít tudományosan is elfogadni olyan dolgokat, amelyek éppen történnek velünk.  

Ha épp kicsit nehéz aspektus következik be nála, akkor türelmesebb saját magához, megbocsát. Úgy képzeljük el, mintha lenne egy forgatókönyvünk és van egy rendező, aki a legtöbbet tud kihozni belőlünk, színészekből. Ha jó színészek vagyunk, tudjuk, hogyan kell ezen a forgatókönyvön változtatni, de az még mindig ugyanaz a forgatókönyv marad. 

 

És akkor mit hoz a jövő? 

 

Az elkövetkezendő húsz év nehéz lesz a Plútó Vízöntőbe való tartózkodása miatt. Számos forradalom, előre láthatatlan, váratlan dolgok következhetnek be a szakértő meglátása szerint, különösen a technológia terén.  

Változnak majd országhatárok, emberek vándorolnak egyik helyről a másikra, főleg délről északra. A mesterséges intelligencia is erős lesz, de a földönkívüliek is megjelennek. Nem várunk inváziót, de tisztábban fogunk látni. 

Ez a hatás 2026-tól lesz nagyon erős, amikor az Uránusz az Ikrek jegyébe költözik. Először 84 év óta. 

A szakértő üzeni a nőknek, hogy a színekbe és az asztrológiába kell elmerülni ebben az évben. Például, ha nincsen piros ruhájuk, akkor hiányzik belőlük a Kos energiája.  

De akkor meg nem szólhatnak azért, mert nincs elég szex és izgalom az életükbe

 – jegyezte meg Gahl.  

A szín kereke pontosan illeszkedik az asztrológiához, fontos figyelembe venni, hogy milyen energetikát hordoznak.  

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.