Kár érte! Íme az egykor varázslatos hely, melyet senki sem látogathat

Kína Peking mese elhagyatott Disneyland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha Walt Disney ezt látná, forogna a sírjában. Íme a mesevilág, mely sosem nyitotta meg a kapuit...




Forrás: AFP
Forrás: AFP

A turisták mennyországának szánt helyet 1998-ban kezdték el építeni, de a sok vita a gazdálkodók és a helyi önkormányzat között a munkálatok leállását eredményezte. Nemrég David Gray fotós ellátogadott a "szellemparkba": "Amikor megérkeztem, azt vártam, hogy majd biztonsági őrök állják az utamat a bejáratnál. Ehelyett egy lélekkel sem találkoztam. Keresztülsétáltam az ajtókon, és egyszer csak rámtört a köhögés. Mindent por lepett, a bútorokat, a falakat - hát nem épp így gondol az ember egy olyan helyre, amit egykor kifejezetten gyerekeknek terveztek" - mesélte a látottakról a fotós. A helyszínen készült képeket itt nézheted meg.

A helyiek szerint az építtetők már soha nem fognak visszatérni, és gyakorlatilag már senkit sem érdekel, mi lesz a hellyel. Sajnos az ilyen történetek nem ritkák Kínában. Ezekben a helyzetekben vajon ki gondol az elvesztegetett pénzre, az elpazarolt erőforrásokra és arra, hogy hány ember életét tette ez az ügy tönkre? Elemzők szerint a kormányon a sor, hogy szigorúbban lépjen fel az ilyen esetekben. Kínában egyébként van működő Disneyland Hongkongban és Shanghajban is.

Tipp! Hírességek, akik 2011-ben hunytak el. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.