Gyerekkereskedelem - a gyerekek szemével

Forrás: Thinkstock -
bezzeganya gyerekkereskedelem család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Reuters hírportál ötrészes cikksorozatot szentelt  tavaly év végén annak a 18 hónapos oknyomozó munkának, amely feltárta, miféle illegális, a hatóságok előtt rejtve maradó, pedig tulajdonképpen nagyon is látható rendszerek közvetítik azokat a gyerekeket idegenekhez, akiktől örökbefogadó szüleik meg akartak válni - írja a Bezzeganya blog.   

A gyerekről lemondó örökbefogadók internetes portálok speciális fórumain és zárt Facebook-csoportokban „hirdethették meg” a maguk vagy közvetítők nevében a gyereket, akiket nem kívántak nevelni többé – a legfiatalabb ilyen gyerek mindössze tíz hónapos volt. A gyerekeket befogadók motivációja, mint kiderült, a legtöbb esetben egyáltalán nem a jótékonyság vagy a gyermek utáni vágy volt – akadtak köztük bántalmazók, mentálisan betegek, pedofilok vagy szimplán az ellátásokra hajtók.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ingát egy orosz árvaházban választották ki amerikai örökbefogadó szülei egy ügynökség közreműködésével. Az ügynökség nem mindent mondott el a lányról: valójában majdnem négy évvel volt idősebb annál, amit állítottak róla, nem közölték azt sem, hogy súlyos depresszióval küzd, alig tud írni-olvasni, poszttraumás stresszben szenved és dohányzik. "Akartam családot, szülőket, barátokat, iskolába járni meg minden, csak épp fogalmam se volt, hogy kéne valaki lányának lennem" - nyilatkozta évekkel később a lány, akiről már kevesebb mint egy évvel az örökbefogadása után le akartak mondani a szülők, mert ekkora problémahalmazra nem voltak felkészülve.

Néhány év alatt több „befogadó” családnál szerzett újabb súlyos „tapasztalatokat” az angolul évekig alig beszélő Inga, akit új „rokonai” hol szexuális aktusra, hol pornófilm-nézésre kényszerítettek, volt, akitől a bárszekrény kipakolása után maga menekült el, de állítása szerint még a lelke rendbetételére alkalmazott pszichoterapeuta is zaklatta.

Quitát szintén külföldről, egy libériai árvaházból fogadta örökbe egy amerikai házaspár, saját gyerekeik mellé. Saját bevallásuk szerint azért akarták évek kudarcai után másnak adni, mert a lány kezelhetetlenül agresszív volt, veszélyeztette saját gyerekeik testi épségét, kiszámíthatatlansága miatt ők is rettegtek már tőle, és valódi segítséget nem kaptak a kamasz lány neveléséhez. Ennek ellenére szörnyen érezték magukat, amikor egy lényegében idegen házaspárnak odaadták rövid ismerkedés után. Rossz előérzetük nem csalt, bár Quita nem használta azt a kódot, amit az asszony adott neki arra az esetre, ha a lány veszélyben érezné magát.
A gyerekkereskedelemről még és további hátborzongató történetekről a Bezzeganya blogon olvashatsz.
A válás 13 legszörnyűbb pillanatahttp://www.life.hu/csalad/20140305-a-valas-13-legszornyubb-pillanata-amit-megelhetsz.htmlAmikor tönkremegy egy házasság, az kétségkívül szörnyű mindkét fél számára. Ha pedig gyerekeket is érint az ügy, még borzalmasabb az egész. A Life.hu most a 13 legszomorúbb pillanatot gyűjtötte össze. Család--A bugyit most már vágja zsebre, cica, innentől nem fog kellenihttp://www.life.hu/csalad/20140305-a-bugyit-most-mar-vagja-zsebre-cica-innentol-nem-fog-kelleni-saci-megosztotta-a-bezzeganya-blogon.htmlProblémamentes (de nagyon hányós) kilenc hónap után csak álltam, és néztem magam elé. Tegnap kellett volna megszületnie, és még sehol a gyerek. Túlhordom. Első baba, nincs fogadott orvos, se szülésznő, szóval megkérdeztem a nőgyógyászt, mi a teendő. Irány a kórház. Á, holnap úgyis megyek NST-re. Majd akkor… És Saci másnap ment is. Nem mindennapi élményeit pedig megosztotta a Bezzeganya blog olvasóival is. Család--10 dolog, amit soha ne mondj egy terhes nőnek - A leggyakoribb bántó megjegyzésekhttp://www.life.hu/csalad/20140218-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-egy-terhes-nonek.htmlAz áldott állapot kétségkívül jó, kivéve akkor, amikor bugyuta, olykor sértő megjegyzéseket kapunk a hasunk méretére, súlyban gyarapodó testünk küllemére. Íme, a leggyakoribb megjegyzések, amiktől a terhes nők hormonháztartása biztosan kileng – és nem éppen a jótékony irányba.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.