Jön a baba - Várandósságod 40. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodálatos utazásodnak a végéhez érkeztél - 40 hosszú hét után végre magadhoz ölelheted szeretett gyermeked. 

40 hét elteltével a magzatod végre kész a méhen kívüli életre, de azért jó tudnod, hogy a kismamáknak nem több mint 5%-a kerül a szülőszobába a kiírt időpontban. Főleg az első terhességeknél fordul elő, hogy a baba akár két héttel is tovább pihenhet a méhben.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 39. hetének történései

Az utolsó előtti hét csigalassúsággal telik - biztosak vagyunk benne, hogy már alig várod, hogy túl legyél a szülésen, és a karjaidban tarthasd szeretett gyermeked.
Kicsi babád mostanra már tökéletesen készen áll az anyaméhen kívüli életre. Zsírtartalékainak hála testhőmérsékletét is tartani tudja, tüdeje is tökéletesen készen áll a légzésre. Most már itt az ideje, hogy kibújjon, és végre személyesen is találkozzatok!

Ha a szülés nem indulna be a 40. héten, pici babád súlya tovább gyarapszik, a hajacskája és a körme is tovább nő, illetve - magzatmáz hiányában - a bőre egyre ráncosabb lesz.

Egy újszülött átlagos méretei: 3500 gramm és 48-51 cm, de az egyéni változatosság igen nagy, és ez nemcsak a méretekre, de a küllemre is igaz.

Eközben te...

Gratulálunk, hivatalosan elérkeztél várandósságod utolsó hetéhez! Ugye nem volt olyan nehéz? Tested most már minden lehetséges módon készen áll a szülésre, de lehet, hogy 1-2 hétig még várnod kell a nagy találkozásra. Használd ki a hátralévő időt, foglalkozz magaddal, pihenj, romantikázz egy kicsit a pároddal, és készüljetek a baba érkezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.