Jegygyűrűválasztás: az idei esküvői szezon legtrendibb ékszerei

házasság, jegygyűrű,
Shutterstock - digitalienspb
boldogító igen jegygyűrű az esküvő hete
Minden évnek és esküvői szezonnak megvannak a maga trendjei, a ruha-, cipő- és kiegészítők kiválasztásakor a párok igyekeznek is ezeket is figyelembe venni. Nincs ez másképp a jegygyűrűvel sem, annak ellenére, hogy a szövetség, amelyet szimbolizál, egy életre szól.

A tökéletes esküvő minden nő álma, ám az, hogy kinek, mi a tökéletes, erősen szubjektív. Amit azonban a legtöbben nem hagynak figyelmen kívül, az az esküvői trend. menyasszonyi ruha és cipő, fazonok, színek — igen, a fehérnek is vannak árnyalatai —, a kiegészítők, a vőlegény szmokingja, hacsak nem öltöny vagy frakk éppen a menőbb, a koszorúslányok öltözete, a dekoráció és még hosszan lehetne sorolni a helyszíntől a ceremóniamesteren át egészen a jeggyűrűig. Ha csak most jegyeznek el, azért, ha idén házasodsz, azért figyelj, mert mutatjuk, milyenek a 2024-es esküvői szezon legmenőbb jegygyűrűi.

 

Jegygyűrűt, de milyet

A jegygyűrűválasztás kényes kérdés, különösen manapság, amikor a hivalkodás, magamutogatás minden eddiginél hatalmasabb méreteket öltött. Tele van a közösségi média esküvői videókkal, amelyek gyakran keltik a luxus látszatát. Sokan a jegygyűrűre is egyfajta státusszimbólumként tekintenek, így korántsem mindegy, mit mutat a kamera, amikor a gyűrűsujját mutogatja a menyasszony. 

Azonban a jegygyűrűválasztásnál a látszanál sokkal fontosabb szempontoknak kell megjelennie, a legkevésbé a gyémántberakással és a pénzben mérhető szempontokkal érdemes foglalkozni, inkább arra érdemes figyelni, hogy a párnak mit üzen a gyűrű, üzen-e bármit, hiszen a stabil alapokon nyugvó kapcsolat egy életre szól, ahogy a jegygyűrű is, ami a két ember közötti szövetséget hivatott jelképezni. 

A trendi darabok között vannak drágábbak és kevésbé drágák is, mindenki megtalálja a saját büdzséjébe és a párja ujjára leginkább illő jegygyűrűt. 

 

Íme 2024 gyűrűtrendje

Sárga, fehér, vagy rózsa arany? Idén nem lesz nehéz a választás, az örök sláger fehér mellé bejött a rozé, de visszatért a sárga arany is. Bizonyos — egyéni — szempontokat figyelembe véve, bármelyiket választjátok, meg fogtok felelni az aktuális trendnek. Az aranyékszereken kívül továbbra is hódít a platina, ám idén a kevert fémek és az alternatív fémek ideje is eljött.

Rózé vagy rózsa arany

Szerénynek tűnik a rózsa arany, de nagyon nem az, s noha a karikagyűrű trendekbe is bekúszott, azért érdemes óvatosan bánni vele. Berakásként, mintaként csodálatosan mutat, de alapszínnek csak a bevállalósak válasszák, akik komolyan el tudják képzelni az ujjukon a mindennapokban. 

Rózé vagy rózsa arany jegygyűrű
Szerénynek tűnik a rózsa arany, de nagyon nem az
Forrás: Shutterstock

Az örök trend, a fehér rarany

Kifinomult, elegáns, nem hivalkodó, nem véletlenül nem megy ki a divatból a fehér arany. A konzervatívabb ékszereket kedvelők és a modern formák szerelmesei is megtalálják a hozzájuk leginkább illő változatot. 

jegygyűrű, fehér arany
Örök trend, a fehér arany
Forrás: Iryna Matviienko/Shutterstock

A visszatérő sárga arany

Az utóbbi években mostohagyerekként kezelt hagyományos sárga arany ismét színre lép. A színe kevésbé kötött, mint a rozé aranyé, azonban érdemes odafigyelni arra, hogy a fehér arany ékszereitekkel — ha vannak — nem illik majd össze.

jegygyűrű, arany
A hagyományos sárga arany ismét színre lép
Forrás: Kseniya Maruk/Shutterstock

Meleg és hideg tónusú fémek keveredése

A fenti problémára ad választ és megoldást, ha a különböző színű aranyak egyszerre vannak jelen a jegygyűrűben. Aki most mást választana, mint eddig, most örülhet, mert 2024-ben kimonodottan trendi a más-más színű nemes fémek keverése, így a jegygyűrű bármilyen ékszerrel együtt magabiztosan viselhető.

jegygyűrű,
Különböző színű aranyak egyszerre vannak jelen a jegygyűrűben
Forrás: Shutterstock

Alternatív fémek

Már nem ciki, ha nem aranyat vagy platinát választotok, kifejezetten menő és nem utolsó sorban olcsó is az alternatív fémekből, wolfrámból, titániumból készült ékszer. 

Titanium,Wedding,Rings, jegygyűrű
Már nem ciki, ha nem aranyat vagy platinát választotok
Forrás: Shutterstock

 

Összeilleszthető jegygyűrűk

Mi fejezhetné ki jobban az összetartozást, mint például a jegygyűrűn megjelenő fél-fél szív motívum, amely együtt, egymáshoz illesztve adja ki az egészet. Természetesen nem csak szívet lehet egymásba illeszteni, de tény, hogy ez is az idei év trendjéhez tartozik. 

Összeilleszthető jegygyűrűk
Összeilleszthető jegygyűrűk
Forrás: eljegyzesi-gyuruk.hu

Nyitott, szalagszerű jegygyűrű a menyasszonynak

A gyűrű nem karika, az egyik oldalán nyitott, így bár önállóan is jól mutat, az eljegyzési gyűrű alatt vagy fölött is viselhető, így olyan, mintha a két gyűrű egybeolvadna. 

jegygyűrű
Nyitott, szalagszerű jegygyűrű
Forrás: Art_girl/Shutterstock

Az örökkévalóságot szimbolizáló gyűrűk

Körben köves, gyémántokkal vagy más drágakövekkel kirakott gyűrűk, amelyek olykor úgy festenek, mintha egy szobrász készítette volna őket: a termlszetből vett, kanyargó virágok, akár szőlőtőkék megjelenítése az örökkévalóságot hivatott megjeleníteni, ami igazán szép szimbóluma két ember soha fel nem bomló szövetségének.

jegygyűrű
Az örökkévalóságot szimbolizáló gyűrűk
Forrás: Podvysotskiy Roman/Shutterstock

Színes, változatos formájú kövek

Eljött a színes drágakövekkel körberakott jegygyűrűk kora is, ami ateret ad az egyéniségnek is. Hírességek is gyakran választják mostanában az egy-egy tulajdonságot, személyiségjegyet kifejező vagy akár csak a kedvenc színnel kirakott jegygyűrűket. Az áruk borsos lehet, cserébe azonban tényleg egyedi ékszert húzhattok egymás ujjára.

Eljött a színes drágakövekkel körberakott jegygyűrűk kora is
Forrás: fatumjewels.hu

Trendek jönnek-mennek, ami ma divat, holnap már a múlté, ezért ne feledjétek, a legfontosabb, hogy olyan jegygyűrűt válasszatok, amit 20-30-40 év múlva is büszkén viseltek majd, kifejezi azt, amit egymás iránt éreztek, ami nektek mond sokat és nem a rokononak, barátoknak, ismerősöknek és ismeretleneknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.