Így spórolhatsz pénzt és energiát egyszerűen

spórolás háztartás energia priceless otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családok rezsiköltsége sokszor az egekig szökhet – csendes beletörődés és fizetés helyett néhány házi praktika segítségével viszont ezreket is spórolhatsz havonta. Mutatjuk a legegyszerűbb trükköket!

Éljenek az energiatakarékos izzók!

Az energiatakarékos izzók nagy előnye a hagyományos villanykörtékkel szemben, hogy nagyjából ötödannyi energiát használnak, és az élettartamuk is hosszabb. Az igaz, hogy drágábbak kicsit, de cserébe 30%-kal csökkenthetik a világításhoz felhasznált energiát, így egyrészt pénzt spórolhatsz velük, másrészt a környezetnek is jót teszel.

Forrás: Thinkstock

Húzd ki a telefontöltőt!

A bedugott telefontöltő akkor is fogyasztja az áramot, ha nincs telefon rádugva. Így pedig az energia jelentős része veszik kárba.

Iktasd ki a stand by üzemmódot!

Az elektromos készülékek stand by, azaz készenléti üzemmódja csak úgy pörgeti a villanyórát. Felmérések szerint az a fránya kis zöld vagy narancssárga LED, ami a készenléti állapotot jelzi, a háztartás energiafelhasználásának 10%-át teszi ki.

Perlátort a csapokra!

A perlátor egy olyan fémszövetes vízrendező, amely levegővel dúsítja a vizet úgy, hogy a a folyó víz mozgásának energiáját használja fel hozzá. A perlátorral ellátott csapokból folyó víz mennyisége többnek tűnik, mint amennyi a valóságban, ráadásul tapintásra is lágyabb hatású.

Forrás: Thinkstock

Mosó Masa okos mosodája

Mosni 30-40 fokon is pompásan lehet, szóval csak azt mosd magasabb hőfokon, amit feltétlenül muszáj. A mosógép a felhasznált energia 80%-át a víz melegítésére használja, így ezzel is sokat spórolhatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.