Szeptembertől megszűnhet a házi feladat

Forrás: Thinkstock -
házi feladat iskola diák parlamenti államtitkár tanulás lecke szeptember Rétvári Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rétvári Bence szerint azok a diákok, akik egész napos oktatásban részesülnek, mentesülhetnek az otthoni leckeírás alól.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Időknek elmondta: a Köznevelési kerekasztal április 30-ig kidolgoz egy javaslatcsomagot, hogy miként lehetne csökkenteni már szeptembertől a diákok terhelését - írja az Eduline.

Forrás: Thinkstock

Eszerint a jövőben az egész napos iskola keretei között arra is időt kellene biztosítani a diákoknak, hogy még az iskolában felkészülhessenek a következő nap tanóráira, így házi feladatot már nem adnának fel nekik.

A házi feladat káros az iskolásokra?

A leckeírástól állítólag nem lesznek okosabbak a diákok, csak megutálják a tanulást és egy csomó más képességük nem fejlődik ki - legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból, amelynek részleteit itt olvashatod el.

Istenes Bence trendi babakocsival várja kisfiáthttp://www.life.hu/csalad/20160322-istenes-bence-az-rtl-klub-musorvezetoje-trendi-babakocsival-varja-kisfiat.htmlA kispapa már tűkön ül és alig várja, hogy kezébe foghassa Csobot Adéllal közös gyermekét. Család--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - 2016 legfinomabb ünnepi fogásaihttp://www.life.hu/csalad/20160317-rostas-robert-life-hu-sefje-husveti-menut-keszit.htmlA húsvéti készülődés forgatagában még mindig nem döntötted el, mivel kényezteted majd a családot az ünnepi asztalnál? Ne aggódj tovább, Rostás Róbert, a Life.hu séfje egy isteni, háromfogásos húsvéti menüt hozott el neked. Család--Pirner Alma cuki asszisztenst kapotthttp://www.life.hu/csalad/20160321-pirner-alma-rudtancos-cuki-asszisztenst-kapott-segitsegnek-a-munkahoz.htmlKisfiával ült a monitor elé a rúdtáncos, Alen pedig nagy szemekkel érdeklődve figyelte, vajon mi történik a képernyőn. Család--Hatalmasat nőttek Cindy Crawford gyerekei - Friss fotó!http://www.life.hu/csalad/20160321-cindy-crawford-szupermodell-gyerekei-kaia-gerber-es-presley-gerber-hatalmasat-nottek.htmlHíres anyukájuk nélkül, kettesben érkezett a szupermodell két gyermeke, Kaia és Presley egy Los Angeles-i divateseményre. Család--Csobot Adél gyermeke névválasztásáról vallotthttp://www.life.hu/csalad/20160321-csobot-adel-enekesno-gyermeke-nevvalasztasarol-vallott.htmlAz énekesnő terhességéről mesélt, és bár már közeleg a nagy nap, még kisfiának nem választott nevet. Család--Ben Affleck nem engedi meg fiának, hogy megnézze legújabb filmjéthttp://www.life.hu/csalad/20160321-ben-affleck-szinesz-nem-engedi-meg-4-eves-fianak-hogy-megnezze-legujabb-filmjet-a-supermant.htmlBár a színész korábbi interjúiban elmondta, hogy nagy részben gyermekei miatt vállalta el Batman szerepét a hamarosan megjelenő Batman Superman ellen című filmben, ennek ellenére mégsem szeretné, ha 4 éves fia látná a mozit. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.