Gyerekeket mentett meg szerveivel az agyhalott kislány, Ella

Forrás: Shutterstock -
agyhalott szervdonor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ella, a tízéves agyhalott kislány szervei öt beteg gyereket mentettek meg a haláltól, így a szülei a gyászban mégis találtak egy kis megnyugvást. 

Ella Thatcher az úgynevezett Dravet-szindrómában szenvedett, amely miatt folyamatos epilepsziás rohamok gyötörték. Eleinte 50–55 rohama volt havonta, a tüneteket azonban végül az orvosoknak sikerült visszaszorítani félévenkénti egy rohamra. Szülei abban reménykedtek, minden rendben lesz – ezért is érte őket váratlanul, amikor az egyik, szinte a semmiből jött roham után a kislány kórházba került. Az intézményben az orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani – írja a Mirror nyomán a Bors.

Forrás: Shutterstock

„Az volt a legnehezebb pillanat, amikor Ellát agyhalottnak nyilvánította a két orvos. Azt kértük, hadd lehessünk bent mi is a szobában, amikor lekapcsolják a gépekről, hogy megnézzék, lélegzik-e magától. Fogtuk a kezét, és könyörögtünk, hogy pislogjon, vagy csináljon valamit – de nem történt semmi” – mesélte a kislány édesanyja, Anna, akinek a sokk után az első gondolata az volt, hogy Ella szerveit felajánlják másoknak. Így a gyerek szívét, tüdejét, máját, hasnyálmirigyét és veséit vették ki és adták öt súlyosan beteg gyermeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.