Így szervezz okosszülinapot! – Te mennyit költesz szülinapi zsúrokra?

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szülinapi zsúrok életre szóló élményt jelentenek, a boldog gyerekkor elengedhetetlen kellékei. Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke legszebb emlékei között ott szerepeljen a sok szép ajándék, az izgalmas programok és a torta, évről évre eggyel több gyertyával a tetején. Ha már ennyit zsúrozunk, érdemes azon is elgondolkodni, hogy milyen módon tudjuk még kreatívabbá, és persze költséghatékonyabbá tenni a születésnapokat – ebben segít a Fundamenta FundiMini szakértője!

Forrás: Shutterstock

Nagyon népszerűek Magyarországon a születésnapi zsúrok: a Fundamenta FundiMini kutatása szerint a családok többsége, 66 százaléka szokott olyan szülinapot szervezni, amelyre a családtagok mellett barátokat, osztálytársakat is meghívnak. Emellett a 6-14 éves kor közötti gyerekek átlagosan 2-3 további születésnapi bulin vesznek részt, de nem ritka az sem, hogy valakit tíz ünnepségre is várnak évente. Talán ebben az életkorban a legfontosabb a születésnap, és a gyerekek igénylik is, hogy közösen ünnepelhessenek a barátokkal. Az ilyen alkalmak persze a szülőknek is jó ismerkedési és beszélgetési lehetőséget teremtenek. Manapság már sokféle opció közül választhatunk: érdemes azonban jól átgondolni, hogy hol tartjuk, és persze milyen programokat kínálunk a vendégeknek. Szülői tapasztalatokat összegezve következnek a FundiMini szakértő szülinap-tanácsai!

Először is nyugi: nem kell feltétlenül a legjobb játszóházban, a legnagyobb torta megrendelésével elkápráztatnunk a vendégeket! Sokan annak örülnek a legjobban, ha saját készítésű az „ellátás”, és az előkészületekbe ilyenkor még a gyerekeket is bevonhatjuk. Jó időben bevált módszer a közeli park, ahol néhány pokróc leterítésével, labdával, tollasütőkkel megrendezhetjük az év legegyszerűbb és legnagyszerűbb születésnapi partiját. Ha viszont mégis bérelt helyszín mellett döntünk, érdemes a megszokott gyorséttermi megoldáson túllépni, és kitalálni valamilyen újdonságot. Az interneten sokféle lehetőség található. Lehet része a programnak például izgalmas barlangtúra, vagy akár kalózos-kishajós programon is részt vehetnek a szülinapozók. Emellett több múzeum is kínál érdekes foglakozásokat, és ilyenkor általában külön teremben biztosítják a tortázást-ünneplést.

A nagy kreatívkodás közepette érdemes persze kordában tartani azért a költségeket is. A Fundamenta FundiMini kutatásának eredményei alapján ugyanis könnyen túlzásba eshetünk: egy kétgyermekes családnak évente zsúrostul-ajándékostul akár 80 ezer forintba is belekerülhetnek a saját szervezésű és a meglátogatott szülinapok. Nem véletlen, hogy éppen ezért a többség még mindig a költséghatékony otthoni ünneplés híve.

Forrás: Shutterstock

A FundiMini szakértője szerint érdemes odafigyelni a kisebb, alkalmi kiadásokra is, hiszen a szülinapok megtervezésekor is, csak úgy, mint az élet legtöbb területén egy kis kreativitással, például házi készítésű süteményekkel, kézzel készült ajándékokkal és alternatív szülinapi helyszínekkel is faraghatunk a költségekből.

A zsúrok mellett természetesen az élet sok más területén is félretehetünk, a tudatos megtakarítás pedig a sok kicsi sokra megy elv alapján már kisebb összegek összegyűjtésével is látványos eredményt hozhat hosszútávon, és segítheti gyermekünket felnőtt élete megkezdésében. Erre a folyamatos megtakarításra nyújt remek lehetőséget a FundiMini Gyerekszámla, melynek lényege, hogy már egészen kicsi korban elkezdhetünk gyűjtögetni gyermekünk jövőjére. Havi 10-20 ezer forintos befizetéssel már a minimális 8 éves lekötéssel egész kis vagyon gyűjthető össze, amely később akár nagyszerű születésnapi ajándék is lehet, és amit például egy lakáskulcs formájában is átnyújthatunk fiatal felnőtté érett gyermekünknek.

Ehhez azonban nem árt odafigyelni kiadásainkra, hogy a gyerekkori emlékek se csorbuljanak, és a felnőttkor is zökkenőmentesen induljon. A szakértő szerint a születésnapoknál éppen annyira az alapos tervezés a biztos siker titka, mint a megtakarításainknál. A Fundamenta oldalán megtalálható FundiMini kalkulátorral kiszámolhatjuk, hogy mikor, és mekkora összeggel érdemes elkezdenünk a gyűjtögetést, hogy biztosítsuk gyermekünk jövőjét, hiszen nincs annál fontosabb, minthogy a boldog gyermekkort boldog felnőttkor kövesse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.