operáció műtét orvos bénulás gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikor kell operálni? A beteg számára ez a legfontosabb kérdés. Ahhoz, hogy a választ megkapja, tudnia kell, hogy mi történik, ha nem veti alá magát az orvos javaslatának, illetve mikor fontos sürgősen gerincspecialistához fordulni.

iStockPhoto
iStockPhoto

A gerincműtétek zöme relatív indikációjú, ami azt jelenti, hogy az orvosnak és betegnek közösen kell mérlegelni az operációtól várható előnyöket és a műtét veszélyeit. Vannak azonban olyan esetek, amikor a beavatkozás elmaradása maradandó károsodással jár a beteg számára. Ilyenkor úgynevezett abszolút műtéti javallat áll fenn. Tekintsük át, hogy melyek ezek az esetek, és a betegnek milyen veszéllyel kell számolnia, ha elmarad a műtét.

Bénulások




iStockPhoto
iStockPhoto

Zsibbadás



Vegetatív zavar




Fájdalom




iStockPhoto
iStockPhoto

Mikor kell megoperálni a porckorongsérvet?













Dr. Erbszt András
Gerincspecialista
Doctorfit Gerincambulancia


Milyen az optimális matrac egy gerincbeteg számára?


A válasz sokkal bonyolultabb lett, mint amire számítottunk. A legfontosabb következtetéseink ezek voltak:

- Nincs olyan matrac, amely valamennyi testsúlyú és alkatú beteg számára optimális lenne, tehát egyféle matrac biztosan nem oldhatja meg a problémát.

- A beteg állapotának több jellemzőjét összevetve kifejlesztettünk egy olyan eljárást, mellyel meghatározható a beteg számára megfelelő matrac.

- A heveny (akut) fájdalom időszakában a betegek számára a legkeményebb fekhely a legkényelmesebb. Ugyanez igaz a frissen műtött páciensek esetében is. Néhány hét elteltével azonban a páciensek már másik matracot választanak.

A kutatási eredmények alapján a Rottex és a Doctorfit Gerincambulancia létrehozta a gerincbetegek számára azt a matrac családot, amely a megfogalmazott igényeket próbálta minden szempontból kielégíteni.


VIDEÓ: KONZERVATÍV GERINCTERÁPIA

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=I3a5XCpeimKaPnob

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Korábban:

Miért fáj a hátam, ha szerelmi bánatom van?
Ki az a gerincspecialista?
Szabad-e szeretkezni porckorongsérvvel?
Kamera a gerincünkben - Hogyan zajlik az endoszkópos gerincműtét?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.