Hiába fogyókúrázott, nem csökkent a "sörhasa" - 22 kilós daganatot távolítottak el egy férfiből

daganatos betegségek elhízás sörhas tumor fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jeff Bennett alig jutott szóhoz a meglepetéstől, amikor orvosai közölték vele, hogy sörhasa valójában egy 22 kilogrammos tumor. A daganat tíz éve növekedett, és a többi szervét is nyomta.

Az 53 esztendős férfi nem értette, hogy fogyókúrázása ellenére miért nő a hasa. "Időnként megittam egy-egy sört, és azt gondoltam, hogy egyszerűen a középkorral járó elhízásról van szó. Fogyókúrázni kezdtem, de mindenhonnan lefogytam, kivéve a hasamról" - emlékszik vissza Jeff. Csak akkor derült fény a daganatra, amikor a férfit aggódó felesége rávette, hogy menjen el orvoshoz.

Northfoto
Northfoto

Az essexi Bowers Giffordból származó Bennett elmondta, tavaly már teljesen kimerült, és légszomja volt, miután a tumor a tüdejét is nyomta. Bal veséjét teljesen megnyomorította, és már a hasnyálmirigyére is ráült. Bármelyik szerve felmondhatta volna a szolgálatot.

Miután a londoni Royal Marsden kórház sebészei eltávolították a 22 kilogramm súlyú daganatot, Jeff testsúlya egyetlen éjszaka alatt 72 kilogrammra csökkent. Felesége, Ann azt állítja, megdöbbentő volt látni, ahogyan a férje a szeme előtt zsugorodott össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.