Édesanyja szexuális bántalmazásáról beszélt Jane Fonda

Forrás: AFP/Jason Merritt -
szexuális erőszak Jane Fonda öngyilkosság Törd meg a csendet! szexuális bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkolóan hatott Jane Fondára, amikor végigolvasta édesanyja orvosi kórlapjait. A 76 éves színésznő számára így került minden a helyére és akkor lett rá képes, hogy mindkettőjüknek megbocsátson.

Nyolcéves korától szexuálisan bántalmazták Jane Fonda édesanyját, aki úgy gondolja, emiatt folytatott később édesanyja olyan önpusztító módon, ahogy már ő ismerte. A 76 éves díva erről egy jótékonysági rendezvényen beszélt. "Amikor elolvastam a kórlapjait, minden a helyére került" - mondta. "Onnantól kezdve tudtam, miért váltogatja olyan sűrűn a partnereit, miért a sok plasztikai műtét, miért érzi magát bűnösnek, miért képtelen a szerelemre és az intimitásra. És abban a pillanatban megbocsátottam neki és megbocsátottam magamnak is."

Forrás: AFP/Jason Merritt

Frances Ford Seymour 29 éves volt, amikor világra hozta Jane-t, és 42 évesen vetett véget életének. Jane Fonda úgy tudja, a zongorahangoló abúzálta édesanyját, aki soha nem tudta magát túltenni a történteken. Miután kitudódott, hogy férje megcsalja, minden elszakadt benne. 42. születésnapján borzalmas módon végzett önmagával. Jane Fonda akkor mindössze 12 éves volt, ahhoz túl fiatal, hogy megértse, édesanyja problémáit, ahhoz viszont már elég idős, hogy saját magát kezdje hibáztatni. "Ma is sokszor sírok, ha arra gondolok, mennyit szenvedhetett az édesanyám. Ma már minden segítséget megkaphatna" - mondta a színésznő, aki eltökélte, élete végéig segíteni fogja azt az alapítványt, amely azokon a nőkön segít, akik szexuális erőszak áldozatai.

"8 éves voltam, aznap volt az utolsó napom gyerekként"

Magyarországon minden 10. gyermek válik áldozattá, ami egy igen riasztó adat. Az esetek többsége sajnos sosem derül ki, a megfélemlített gyerekek nem mernek segítséget kérni. Az elkövető ugyanis gyakran közeli hozzátartozó (apa, nevelőapa, nagybácsi, unokatestvér stb.) vagy közeli ismerős (például szomszéd, családi jó barát), akiben a gyermek megbízik. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük az abúzus jeleit – figyelj, ha ezeket látod egy gyermeken!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.