Négy tányér spagetti? Egy guriga sajt? Mindez éjszaka? - Ritka betegségtől hízott meg az egyetemista lány

Forrás: Facebook/Kate Archibald -
alvajárás Kate Archibald hízás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A huszonéves diáklány, Kate Archibald a tanulmányaival járó stresszre fogta tetemes súlygyarapodását, de kiderült, egészen más áll a pluszkilók hátterében.

"Miután bekerültem az egyetemre, néhány hónap alatt három ruhaméretet híztam" - mesélte a metro.co.uk portálnak az aberdeeni egyetemista lány, aki bevallotta, nagyon meglepődött, mert soha nem volt hízékony alkat. Hogy megállítsa a súlygyarapodást kemény edzésbe fogott és diétázni kezdett, de ahelyett, hogy fogyott volna, még többet hízott.

A rejtélyre a lakótársai segítségével derült fény, akik többször is jelezték neki, hogy eltűntek a hűtőből az ételeik. Kate persze tagadta, hogy ő járt volna rá a finom falatokra, ugyanis nem emlékezett a történtekre.

Forrás: Facebook/Kate Archibald

"Egyik reggel azonban arra ébredtem, hogy egy halom csokipapír vesz körbe" - mesélte Kate, aki ezen a ponton elkezdett hinni szobatársainak, akiket meg is kért, hogy figyeljék, mit csinál éjjel. Amit láttak, az azonban döbbenetes volt: "Először nem akartam hinni nekik, annyira valószerűtlen volt az egész. Azt mondták, álmomban mászkálok. Hogy elmegyek a hűtőig, kipalok belőle egy csomó ételt, majd visszamegyek az ágyamhoz, ahol az egészet felfalom". Volt, hogy Kate egy egész guriga sajtot megevett, de olyan is előfordult, hogy 4 tányér spagettit tüntetett el pillanatok alatt.

Kate ezt követően orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy ritka betegségben szenved: nemcsak alvajáró, de álmában eszik is. Állítólag egy, a hiperaktivitására kapott gyógyszer okozta a betegségét. Az orvos ennek elhagyására biztatta, valamint arra, hogy nappal egyen rendesen, éjszakára pedig zárja be az ajtaját.

Ezt ne csináld! 5 igazán veszélyes étkezési szokás

Bár Kate beteg volt, mi egészségesek is elkövetünk néhány olyan kajabűnt, amelyekkel villámgyorsan hatalmasra hizlalhatjuk magunkat. Ugyanis még a legkiegyensúlyozottabban táplálkozók sincsenek biztonságban, hiszen a problémás étkezési szokások többnyire észrevétlenül lopakodnak be az életünkbe, később pedig állandósulnak. Hogy mire figyelj oda, azt a Life.hu ebben a cikkben szedte össze.

Nem te választod az életedet: ő választ tégedhttp://www.life.hu/drlife/20150213-szivderito-egy-szivdobbanas-egy-pillanat-egy-elet-2-resz.html"... Nem te választod az életedet: ő választ téged. Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság. Csak fogadd el és menj tovább. Az életünket nem választhatjuk meg, de azt mi döntjük el, hogy mit kezdünk a kapott örömökkel és bánatokkal..."Dr. LifeThinkstockKórházba került a Rising Star döntőse - Vajon színpadra állhat vasárnap?http://www.life.hu/drlife/20150213-fehervari-gabor-alfred-a-rising-star-dontose-korhazba-kerult.htmlA TV2 Mokkájában vendégeskedtek a Rising Star döntősei. Várhegyi Lucas Palmira, Czibi Norbert és Peter Srámek mellett azonban Fehérvári Gábor Alfréd nem lehetett ott, ugyanis lebetegedett. Dr. Life--Egyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűréshttp://www.life.hu/drlife/20150212-meg-tobb-vedononel-csinaltathatnak-a-nok-mehnyakrak-szurest.htmlEgyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűrés. Az ÁNTSZ névreszóló meghívót küldött azoknak a 25-65 év közti nőknek, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és lakóhelyükön elérhető a védőnői vizsgálat. Dr. LifeOrigoTe jó ég! Angelina Jolie lábai már-már fájdalmasan soványakhttp://www.life.hu/drlife/20150211-angelina-jolie-ijesztoen-sovanyra-fogyott.htmlInnen is üzennénk Brad Pittnek, hogy sürgősen vigye el egy kiadós vacsorára szépséges feleségét, aki ha így halad, hamarosan el fog fogyni.Dr. Life--Súlyos betegsége miatt vonul vissza a Harry Potter sztárja, Michael Gambonhttp://www.life.hu/drlife/20150210-michael-gambon-a-harry-potter-sztarja-sulyos-memoriazavara-miatt-vonul-vissza-a-szineszi-palyatol.htmlAz Albus Dumbledore karakterét megformáló színész memóriazavarral küzd, ezzel pedig valóra vált rémálma: sokszor előadás közben felejti el a szöveget.Dr. Life--Tombol az influenza Európábanhttp://www.life.hu/drlife/20150210-tombol-az-influenza-virus-europaban-magyarorszagon-az-elmult-heten-71-500-fo-fordult-orvoshoz.htmlCsúcson az influenza. Az elmúlt 10 évben nem jelentettek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, mint most. Nincs mellébeszélés, ez már valóban járvány.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.