Súlyos betegsége miatt vonul vissza a Harry Potter sztárja, Michael Gambon

Forrás: AFP/Aaron Davidson -
betegség színész Michael Gambon visszavonulás szöveg Harry Potter emlékezet zavar memória Alzheimer-kór Albus Dumbledore Felejtés időskori egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Albus Dumbledore karakterét megformáló színész memóriazavarral küzd, ezzel pedig valóra vált rémálma: sokszor előadás közben felejti el a szöveget.

Megrázó vallomásban beszélt betegségéről Sir Michael Gambon a Sunday Timesnak. A Harry Potter 74 éves sztárja elárulta, egy ideje már időskori memóriazavarral küzd, orvosai pedig tünetei alapján az Alzheimer-kórra is gyanakodnak.

Forrás: AFP/Aaron Davidson

Így kerülheted el a tipikus időskori megbetegedéseket

Az idő előrehaladtával már megjelenhet több olyan, életkorból származó probléma, amely számtalan panaszt okozhat. A Life.hu ITT járta körül a témát szakértő segítségével.

A négyszeres BAFTA-díjas színész, akit a színházi berkekben csak „a nagy Gambonként" emlegetnek, 2012-ben lépett utoljára színpadra egy londoni produkcióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.