Erre az összetevőre van szükséged az egészséghez!

Forrás: Thinkstock -
összetevő szívderítő egészség polifenol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különböző növények tartalmaznak polifenolt. Ezek a természetes vegyületek szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak és fontos szerepet játszhatnak egészségünket illetően. 

A polifenolok ismerősen csenghetnek, ha a kávéról, a teáról, a csokoládéról, a vörösborról, a gyümölcsökről, a zöldségekről hallunk. Nem tápanyagként hasznosuló, ám az egészségre előnyös hatással bíró vegyületek, amelyek többek között a zöldségek, a gyümölcsök, valamint egyes italok jellegzetes színének, illatának kialakításáért felelősek.

Forrás: Thinkstock

A legelterjedtebb anyagok közé tartoznak a növényvilágban, de elsősorban kedvező egészségügyi (oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő) hatásaikról ismertek. A rejtélyes hangzású vegyületekből mindennap érdemes fogyasztani, a főbb jellemzőit, hatásait, valamint forrásait a Szívderítő.hu-n olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.