Leukémiás gyerekekről forgat dokumentumfilmet Penélope Cruz

Forrás: AFP -
dokumentumfilm leukémia forgatás Penélope Cruz megrázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leukémiás gyerekekről szóló dokumentumfilmet rendez Penélope Cruz; az Oscar-díjas színésznő abban bízik, hogy alkotása révén nagyobb támogatást kaphatnak a betegség gyógyítására irányuló kutatások.

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez más feladat, mint amit eddig csináltam, nem tudom magam felvértezni, ez a tapasztalat velem marad majd örökre” - fogalmazott Penélope Cruz sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy egy rendkívül nehéz témával és megrázó történetekkel szembesül majd a forgatás alatt.

Forrás: AFP

Mint mondta, biztos abban, hogy az elkészült film sokakat letaglóz majd, de a célja zajt csapni, mert elkötelezett a témában. Elképzelése szerint a filmben gyerekekkel, családjukkal, orvosokkal fog beszélgetni arról, hogy mit élnek át a betegség diagnosztizálását követően. Az interjúkat a családok otthonában veszik fel, érzékenyen közelítve a témához, és nem erőltetve semmit.

Penélope Cruz dokumentumfilmet még nem készített, rendezőként két reklámfilmet jegyez. Legutóbbi filmjében, Julio Medem: Mama című alkotásában egy mellrákkal küzdő családanyát alakított. Mint mondta, ez a szerep nagy hatással volt rá, és szerinte ez a tapasztalat a dokumentumfilm elkészítésnél is segíti majd a munkáját.

Spanyolországban évente 300 új leukémiást esetet diagnosztizálnak a gyerekek között, ez 30 százaléka a kicsiket érintő rákbetegségeknek.

Lenyűgöző fotósorozat rákbetegségből gyógyult tinikről

Agytumorból, leukémiából gyógyult gyermekeket fotózott Pintácsi Viki, aki azt szerette volna bizonyítani, hogy egy év kóma után is lehetséges boldognak és szépnek lenni. Nézd meg a fotókat a Life.hu-n!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.