Sokkal előbb roncsol minket a dohányzás, mint gondolnánk!

Forrás: Thinkstock -
egészségtelen szívderítő stroke szívbeteg dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon 180-200 ezer ember szenved stroke-ban! A dohányzással szorosan összefügg ez a szám, hiszen akik abbahagyják a káros szenvedélyt, azoknál pozitív egészségi javulások figyelhetők meg. 

Már néhány évnyi dohányzás után is kimutatható a nyaki ütőér falának megvastagodása - mondta Csiba László, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke. Az elnök elmondása szerint azoknál, akik abbahagyják a dohányzást, már egy év után kimutatható a javulás. Magyarországon körülbelül szekszárdnyi ember szenved el stroke-ot, vagyis szélütést minden évben, ezek 10-15 százalékánál a problémát valamilyen szíveredetű betegség okozza. A szívbetegségek okai között megemlítette a magas testsúlyt és a cukorbetegséget is.

Forrás: Thinkstock

A szélütésnek világszerte 5 millió áldozata van, Magyarországon 180-200 ezer ember szenved stroke-ban. Az elöregedő társadalom miatt jelentősen nő a betegek száma: 45-50 ezer új esetet regisztrálnak évente. Mi derült ki a stroke-ról egy friss brit kutatásból? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!

Gyógyíthatatlan tüdőrákkal diagnosztizálták a sportmániás, dohányzásellenes fiatal lánythttp://www.life.hu/drlife/20151210-alisha-barnettet-tudorakkal-diagnosztizaltak-annak-ellenere-hogy-soha-nem-dohanyzott.htmlA 28 éves Alisha Barnett rejtélyes köhögéséről sokáig nem tudták megmondani az orovosok, hogy mi okozza. Végül kiderült, hogy tüdőrákja van, pedig egy szál cigarettát sem szívott el életében, ráadásul a sport megszállottja. Dr. Life--Megdöbbentő! Az orális szex veszélyesebb, mint a dohányzás?http://www.life.hu/drlife/20151118-az-oralis-szex-talan-meg-a-dohanyzasnal-is-veszelyesebb.htmlEgy brit egészségügyi portál meglepő információkat tett közzé arról, hogy mennyire veszélyes az orális szex. Dr. LifeThinkstockMegrázó egyperces kisfilmek a dohányzás következményeirőlhttp://www.life.hu/drlife/20151019-dohanyzasrol-kisfilm-igaz-megrazo-tortenetek.htmlDrámai egyperces kisfilmekkel és három élettörténeten keresztül hívja fel a figyelmet a dohányzás káros következményeire a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja. Dr. LifeThinkstockMostantól tízszer könnyebb lesz leszokni a dohányzásról!http://www.life.hu/drlife/20151007-sokkal-konnyebben-szokhatunk-le-a-dohanyzasrol-siker-eredmeny.htmlSzámos komoly betegség egyértelműen összeköthető a dohányzással, hiszen nincs olyan része a testünknek, amire ne lenne hatással. A magyar felnőtt lakosság harmada dohányzik, míg a fiatalok között a vizipipa is népszerű. Azoknak, akik szeretnének leszokni, könnyebben összejöhet a tervük, ha motiváltak és terveznek, ehhez már több lehetőség is adott. A videóból kiderül, hogy miként tízszerezhető meg a leszokás sikeressége! Dr. Life--Unokaöccse szerint a passzív dohányzás ölte meg Harangozó Terithttp://www.life.hu/drlife/20150915-harangozo-terit-unokaoccse-szerint-a-passziv-dohanyzas-olte-meg.htmlA híres énekesnő augusztus végén került kórházba, majd nem sokkal később elhunyt. A halálának pontos oka még tisztázatlan.Dr. Life--A tudósok rájöttek, hogy miért nem kap mindenki rákot a dohányzástólhttp://www.life.hu/drlife/20150914-a-rendszeresen-dohanyzok-kevesebb-esellyel-esnek-aldozatul-rakos-megbetegedeseknek.htmlVannak olyan emberek, akik több éven keresztül rendszeresen dohányoznak, a halálos kór mégsem támadja meg a szervezetüket. A tudósok most rájöttek, hogy mi állhat ennek a hátterében. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.