Johnson and Johnson kártérítés rák (betegség) púder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több száz per elé nézhet a hatalmas gyógyszereket és egészségügyi termékeket gyártó amerikai vállalat. Évtizedeken át nem figyelmeztették a fogyasztóikat, hogy púderük rákot okozhat.

Három évvel ezelőtt az amerikai Jacqueline Fox-ot petefészekrákkal diagnosztizálták. A nő 35 éven keresztül szinte kizárólag a gyártó termékeit használta, amik összefüggésben állhatnak a rákos sejtek kialakulásával - írja a Mirror.

Forrás: Thinkstock

Jacqueline Fox 62 évesen, októberben vesztette életét a rák ellen folytatott küzdelmek után. A bíróság elrendelte, hogy a nagyvállalatnak 51 millió fontos kártérítést kell fizetnie a nő családjának.

A Johnson & Johnson még több száz per elé nézhet, mivel az értékesítésük növelése érdekében évtizedeken át hallgattak arról, hogy púderüknek milyen káros hatásai lehetnek. A család ügyvédje szerint az esküdtek megállapították a cég felelősségét csalás és gondatlanság elkövetésében. A vállalat szóvivője szerint viszont nekik sincs nagyobb felelősségük az ügyben, mint a fogyasztóvédelemnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.