Az egekbe magasztalt olívaolaj árthat az egészségünknek?

Forrás: Thinkstock -
egészségtelen olívaolaj szívderítő Tények USA egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az olívaolajra gondolunk, olyankor az egészséges szó mindenképpen eszünkbe jut. Kutatásokkal bizonyították, hogy különösen az extraszűz olívaolaj segíthet csökkenteni a szívbetegségek, a stroke, a kettes típusú cukorbetegség és a csontritkulás kockázatát. Ám lehet, hogy az az olívaolaj, ami a konyhádban van, ártalmas! 

Sajnos az extraszűz (épp ezért a legdrágább) olívaolajat gyakran hamisítják, erre komoly iparág épült már. Becslések szerint például az Egyesült Államokban extraszűzként eladott olívaolajok 80%-a nem extraszűz! Helyette olajkeveréket vagy rossz minőségű olívaolajat adnak el. Van, amikor olívaolaj helyett egészen más olajat hoznak forgalomba (például napraforgóolajat vagy szójaolajat), és hozzáadnak némi színezéket és ízesítőt, hogy imitálják az eredetit. Ez pont olyan, mintha megvennénk egy palack bort, és kiderülne, hogy szőlőlé van az üvegben.

Forrás: Thinkstock

Mit tehetünk ez ellen, és milyen (káros) hatással van az egészségünkre, ha olívaolajjal főzünk? A meglepő tények kiderülnek a Szívderítő.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.