Hivatalos! A megerőszakolt nőknek is szülniük kell Oklahomában

Forrás: Dreamstime -
törvény Oklahoma szülés abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oklahomai szenátus csütörtökön megszavazta azt a törvényt, amely bűncselekménnyé minősítené a művi terhességmegszakítást, és bevonná az abortuszt végző orvosok engedélyét is. 

A törvény még Oklahoma állam republikánus kormányzója elé kerül. Mary Fallinnak öt napja van arra, hogy aláírja vagy megvétózza a törvényjavaslatot. A törvény 1-3 évig terjedő börtönnel tervezi büntetni azt az orvost, aki abortuszt végez, és a művi terhesség-megszakítást akkor sem engedélyezné, ha a várandós nő nemi erőszak miatt esett teherbe.

Forrás: Dreamstime

Az egyetlen kivétel: ha az anya élete veszélyben van.

Az abortuszpártiak - és az állam orvosszövetsége - szerint a törvény alkotmányellenes. Ervin Yen republikánus szenátor, a testület egyetlen orvos tagja egyenesen "őrültségnek" nevezte a javaslatot.

Az oklahomai alsóház ezzel egyidejűleg elfogadott egy törvényjavaslatot, amely felhatalmazza az állam egészségügyi minisztériumát információs kampány indítására annak érdekében, hogy "megvalósuljon az abortuszmentes társadalom".

"Majd hasba rúgatom magam" - ilyen az abortusz a kamaszoknál?

Védekezés nélküli szex, nem kívánt, eltitkolt terhességek, önkézzel végzett abortuszok - miért nem szólnak a gyerekek, ha baj van? Itt egy lehetséges válasz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.