Árulkodik az egészségedről a székleted! - Ez a normális, ez a kóros

Forrás: Thinkstock -
bélmozgás széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdemes odafigyelni a bélmozgásra és a széklet színére, hiszen mindez rengeteget elárul általános egészségi állapotunkról.

"Amennyiben a bélmozgásaink nem okoznak kényelmetlenséget, valószínűleg semmi gond nincs az egészségünkkel e téren. Ezek egészen finom, de sűrű mozgások, és a széklet a barna és a zöld különböző árnyalataiban játszik" – mondja Dr. Gabriel Neal, a Texas A&M College of Medicine munkatársa.

Forrás: Thinkstock

Amikor az emésztőrendszerbe vírusok és baktériumok kerülnek, a széklet elszíneződhet, valamint hasmenés kialakulhat. Előfordul, hogy a székletbe vér kerül. A vér színe segít az orvosoknak abban, hogy következtetni tudjanak a betegség természetére. „A bél alsó szakasza fertőződik, a vér piros lesz. Ha fekete vér tűnik fel a széklettel, akkor a vér már oxidálódott, és az emésztőtraktus felső szakaszából érkezik nagy valószínűség szerint. Ez jó eséllyel a gyomor" – teszi hozzá a szakember.

Az sem mindegy, hogy milyen gyakran érzünk bélmozgást. Ha csak heti háromszor, vagy ennél is ritkábban érezzük ezt, akkor jó eséllyel szorulással küzdünk. Ha viszont felnőttként heti hat alkalomnál többször van bélmozgásunk, az szintén kóros lehet.

Érdemes figyelni, történik-e változás a bélmozgásban és a székelési ritmusunkban, ezek ugyanis különféle betegségek előhírnökei is lehetnek. A fájdalmas székelés sosem normális, ilyen esetben mindig fontos mielőbb orvoshoz fordulni.

Te is mindig pisilsz szex előtt? Ne tedd!http://www.life.hu/drlife/20161101-david-kaufman-urologus-szerint-art-a-szex-elotti-pisiles.htmlSzinte nincs is olyan nő, aki ne menne el a mellékhelyiségbe, mielőtt szexre kerülne sor? Persze, senki sem szeret teli hólyaggal romantikázni, de most kiderült, hogy árthatunk magunknak, ha az aktus előtt pisilünk közvetlenül. Dr. Life--Mínusz 40 kiló - Lógó bőre keseríti meg Lagzi Lajcsi életéthttp://www.life.hu/drlife/20161023-lagzi-lajcsi-40-kilot-fogyott-log-a-bore.htmlSállal próbálja elrejteni lógó tokáját a zenész. Dr. LifeOrigoEgy éve nem használ dezodort, és a hónalját sem szőrteleníti a lányhttp://www.life.hu/drlife/20161031-a-22-eves-hawaii-lany-tavaly-oktober-ota-sem-golyos-dezodort-sem-sprayt-nem-hasznal.htmlA Hawaiin élő Elyse Brautigam úgy döntött, lemond a dezodorokról, és egészséges életmódja segítségével eléri, hogy a mesterséges izzadásgátlók nélkül se legyen büdös. A 22 éves lány rendszeresen jár edzőterembe, és szembemenve a trenddel, a hónalját sem borotválja. Dr. LifeOrigo15 furcsa viselkedés, amely a legtöbb embert kiakasztja: ezek azokhttp://www.life.hu/drlife/20161008-a-legidegesitobb-furcsa-szokasok-amelyeket-jobb-ha-kerulunk.htmlLéteznek bizonyos rossz szokások, amelyek hatására mások kevésbé vesznek komolyan minket, esetleg kimondottan kedvezőtlen kép alakul ki bennük rólunk. Íme, ezek közül a tizenöt leginkább idegesítő szokás.Dr. Life--Így kerüld el a depressziót! - Schobert Norbi tippjeihttp://www.life.hu/drlife/20160916-schobert-norbi-tippjei-a-depresszio-ellen-sport-cukormentes-taplalkozas.htmlA depressziónak - több kutatás szerint - leginkább fiziológiás okai vannak, állítja Schobert Norbi. Az életmódtanácsadó szerint ez ellen azonban tehetünk. Hogy mit, azt az alábbi videóból megtudhatod. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoPárizsba utazott Kulka János – Egyedül hagyta el az országothttp://www.life.hu/drlife/20161014-parizsba-utazott-kulka-janos-szinesz-aki-felepult-a-strokebol.htmlBár a múltkor már színpadra is állt Kulka János, arra senki nem számított, hogy egyedül külföldi utazásra is vállalkozik. A stroke-on átesett színész úgy tűnik, teljesen jól van, és talán hamarosan erről a színházrajongók estéről estére meggyőződhetnek. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.