26 centivel született a csecsemő- az életéért küzdenek

Forrás: Thinkstock<br/>Képünk illusztráció. -
koraszülés Születés inkubátor császármetszés újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
26 centivel született a kisbaba. Rayden annyira pici, hogy apja jegygyűrűje átéri a bokáját.

26 cm-rel és kevesebb, mint fél kg-os súllyal született egy kisbaba a terhesség 25. hetében. A pici annyira apró, hogy édesapja jegygyűrűje is átéri a csöppség bokáját.

Az édesanya, Marissa Mondragon elmondása szerint sokkolóan hatott rájuk kisabájuk korai születése. A kis Rayden császármetszés útján érkezett a világra; oxigénhiányos állapota miatt az orvosok nem mertek kockáztatni, azonnal világra segítették a csöppséget. - tudta meg a DailyMail.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Marissának és férjének, Robertnek már van egy 6 éves kisfiuk is, akivel a várandósság komplikáció mentesen lezajlott. A jelenlegi terhesség is jól indult, egészen a 21. hétig. Ekkor az anyát azonnal kórházba szállították, mert a kicsi láthatóan

oxigénhiányos állapotban volt.

Császármetszést terveztek végrehajtani, ám a washingtoni szabályok szerint 26 hetes kor alatt nem végezhető el a beavatkozás. Az anya egy 3 hetes szteroidkúrán vett részt, hogy a kicsi szervezete megerősödjön, majd elvégezték az

életmentő műtétet.

kisbaba, koraszülött, kórház, csecsemő, inkubátor Forrás: Thinkstock
Képünk illusztráció.

Anélkül a baba nagy eséllyel életét vesztette volna az anyaméhben.

Ugyan Rayden még mindig nagyon pici, a tüdeje már sokat erősödött. Azonban a család még mindig bizonytalan a jövőt illetően, hiszen senki nem tudja megmondani, hogy okozott-e maradandó károsodást a koraszülés. „Szerencsére Rayden napról-napra erősebb. Minden újabb nap egy küzdelem a számára, de bízunk abban, hogy egyszer majd fejlett és egészséges lesz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.