Rengeteg anyajeggyel az arcán született Matilda Callaghan, a pöttyös kislány

Forrás: Paul Callaghan -
betegség lézer Dr. Life anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Matilda Callaghan egy nagyon ritka bőrproblémával született, és azóta is állandó kezelésre van szüksége. A 6 éves kislány arcát pöttyök borítják, a szüleinek pedig már közel húszmillió forintot kellett költenie a házukra, hogy a kislánynak komfortosabb legyen az élete. 

A hatéves Matilda Sturge-Weber-szindrómával született; ez egy különösen ritka neurológiai - és bőrbetegség, mely komoly tanulási nehézségeket, bénulást és görcsrohamokat okozhat. A lány arcát mindenhol anyagjegyek borítják, így kéthavonta lézeres kezelésre van szüksége, egészen 16 éves koráig - a kezelésekkel ugyanis megakadályozható az anyajegyek növekedése.

Matilda Sturge-Weber-szindrómával született Forrás: Paul Callaghan

A kislány még csak 6 éves, de már közel 30 operáción van túl, szülei, Paul és Rebecca pedig az utóbbi másfél évben közel húszmillió forintot költöttek arra, hogy házuk élhetőbb hely legyen Matilda számára.

Többek között egy liftre és egy gőzkabinhoz hasonló szobára is szüksége volt a tolókcsival közlekedő kislánynak. Matildának ugyanis teste jobb oldalát is anyajegyek borítják, ezek pedig akadályozzák a látását, a beszédjét, az ezekből kialakult problémák miatt van gondja a járással is.

Matilda szülei az utóbbi másfél évben közel húszmillió forintot költöttek arra, hogy házuk élhetőbb hely legyen a kislány számára Forrás: Julie Lomax Photography for Stiltz Lifts

Matildának már a születésekor műtétre volt szüksége, két luk volt ugyanis a szívén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.