Vezetés közben kapott agyvérzést Benkóczy Zoltán

stroke Benkóczy Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agyvérzést kapott Benkóczy Zoltán, a Budapesti Operettszínház színésze. A művészt az autópályán, vezetés közben érte a roham, és pusztán felesége, Katalin asszony lélekjelenlétének köszönhetően nem történt nagyobb baj.

Úgy tudni, az Operettszínház művésze és neje éppen Szegedről tartott Budapest felé, amikor megtörtént a baj. "Normális tempóban haladtam az autópályán, amikor elhomályosult előttem minden. A feleségem szerencsére észrevette, hogy valami nincs rendben velem. Szóval tartott, kérdezgetett, de állítólag félrebeszéltem, és nem is igazán lehetett érteni, hogy mit mondok" - mesélte Benkóczy Zoltán a Blikknek.

A lap szerint Katalin asszony pár másodpercig nem tudta, mit tegyen, de aztán lelökte férje lábát a gázpedálról, és megragadta a kormányt. "Sikerült a leállósáv felé kormányoznia az autót, ami folyamatosan lassult, és végül biztonságosan meg is állt. Ekkor azonnal hívta a mentőket és a fiunkat is segítségért" - magyarázta a színész, akit természetesen rohammentő vitt először a kecskeméti kórházba, majd a budapesti Honvédkórházba.

Néhány napig benntartották a színészt, de még a szenteste előtt hazamehetett. "Életem legnagyobb karácsonyi ajándékának tartom, hogy nem esett komolyabb bajom, és azt is, hogy a családom körében ünnepelhettem. Az orvosok agyvérzést állapítottak meg, de enyhe lefolyású volt" - mondta Benkóczy. A 70. születésnapját idén ünneplő színművészt eltiltották az autóvezetéstől, és pihennie kell. A következő napokban nem is állhat színpadra. "Szilveszter táján sokfelé hívtak szerepelni. Nem tudom, mi lesz, mert úgy érzem, már kutya bajom. A fiaim meg tudnak vezetni..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.