Ezek a nyár legáltalánosabb intim fertőzései: Videó!

betegség intim fertőzés fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Javában tombol a nyár, a strandszezon, a fürdőzés ideje. Ilyenkor mindenki önfeledten vakációzik, de ha igazán gondtalan nyarat akarsz magadnak, akkor ezekre a veszélyekre is érdemes odafigyelni. 

Prof. Dr. Bánhidy Ferenc, szülész-nőgyógyász mesélt arról, hogy a nyári időszakban, milyen szituációk és esetek okozhatnak kellemetlen fertőzéseket a nők intim területein. Véleménye szerint két féle kategóriába lehet sorolni a fertőzéseket:

Az egyik esetben azért leszünk betegek, mert hideg a terület vagy a víz, ahol tartózkodunk. Esetleg túl sok időt töltünk vizes fürdőruhában, ennek következményeképpen pedig felfázunk.

A másik eset során pedig bakteriális, vírusos és gombás fertőzésekről beszélünk, amelyeket nem csak nemi úton, hanem akár fertőzött vizekből is elkaphatunk.

Azonban vannak olyanok, akik fogékonyak az ilyen jellegű megbetegedésekre, míg másokat egyáltalán nem érint a dolog. Emellett a doktor arról is mesélt, hogy meg lehet-e előzni az ilyen jellegű megbetegedésedeket, vagy sem?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.