50 évig nem vette észre, hogy terhes

Forrás: YouTube/CNN -
terhes magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló történetről számolt be a küldöldi sajtó. A 90 éves chilei nőnek 50 évig fogalma sem volt arról, hogy egy 2 kilós, elhalt magzat van a testében.

Estela Meléndez valamikor a negyvenes éveiben eshetett teherbe, ám erre csak 50 évvel később derült fény, amikor a néni elesett, ezért a helyi kórházban megröntgenezték. Itt vették észre, hogy egy 2 kilós elmeszesedett magzat foglalja el csaknem az egész hasüregét, amire először azt hitték, hogy daganat - írja a Vagabomb. A CNN beszámolója szerint az asszony és férje évekig próbálkoztak, hogy gyermekük szülessen, ám ezt nem adta meg nekik a sors. Mivel a házaspár egy kis faluban élt, ahol nem szokás orvosház járni, csak a legnagyobb baj esetén, így Estela állapota csak öregkorára derült ki.

Estelát ma a keresztgyerekei segítik Forrás: YouTube/CNN
A jelenséget litopedionnak hívják Forrás: YouTube/CNN

Estela esete nem egyedi, ugyanakkor nagyon ritka. A jelenséget litopedionnak hívják, és akkor alakul ki, ha vetéléskor a magzat nem tud felszívódni vagy más módon távozni az édesanya testéből, így végül megkövesedik. Ilyen esetekben műtéttel távolítják el a meghalt magzatot, de a chilei nő estében úgy döntöttek, hogy az asszony kora miatt nem vállalják az operáció kockázatát.

Terhességi tesztet végeztetett a jelentkezőkkel az Iberia http://www.life.hu/news/20170711-terhessegi-tesztet-vegeztett-az-alkalmazottakkal-az-iberia.htmlKülönös felvételi módszer derült ki az Iberia nevű spanyol légitársaságról. Vizeletmintát kért a jelentkező hölgy alkalmazottaktól. News--Kockahasat villantott Sarah Stage, a 6 hónapos terhes modell: Fotó! http://www.life.hu/csalad/20170710-sarah-stage-othonapos-terhessegerol-posztolt.htmlA szexi modell nem mindennapi fotót osztott meg a közösségi oldalán. Annak ellenére, hogy 6 hónapos terhes, brutál kocka hasa van. Ez vajon mennyire egészséges? CsaládOrigoCsászármetszést hajtott végre, de közben elvetélt a terhes doktornőhttp://www.life.hu/drlife/20170708-csaszarmetszest-kozben-elvetelt-a-terhes-doktorno.htmlDr. Mervat Mohamed Talat éppen császármetszést végzett egy szülő nőn, amikor erős fájdalmat érzett.Dr. Life--Szinetár Dóra megmutatta terhespocakját - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20170621-szinetar-dora-megmutatta-terhespocakjat.htmlSzinetár Dóra a harmadik gyermekével várandós, már nem kell sokat várni, hogy világra jöjjön a Makranczi Zalánnal közös gyermekük. A színésznő pocakja szépen gömbölyödik, ezt láthattuk legutóbbi posztjában! TV + SztárokOrigoTerhességi csíkok, akár szüzeknek is...http://www.she.hu/stilusszunet/20170608-terhessegi-csik-stria-mell-szepseg-onelfogadas.htmlA melleimmel kezdődött. Nem elég, hogy hirtelen növesztettem kettőt, de úgy hálóztak be a lilás színű csíkok, ahogy később az értetlenség és az összezavarodottság az elmémet. Stílusszünet--5 szuper szexpóz terhes nőknekhttp://www.life.hu/intim/20170607-terheseknek-ajanlott-szexpozok.htmlAttól még, mert terhes vagy, nem kell lemondanod a szexualitás örömeiről: íme 5 olyan szexpóz, ami még várandósan sem megterhelő. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.