Sztárok, akik komoly étkezési zavarokkal küzdöttek

Forrás: Getty Images -
Lily Collins Demi Lovato Hilary Duff Kesha Nicole Scherzinger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb hírességek fényűző életét sokan elfogadnák, de abba már senki nem gondol bele, hogy a hírnévért cserébe milyen árat fizettek. Volt, aki például az egészséget adta el a rivaldafénynek. 

Demi Lovato

A fiatal énekesnő bevallotta, hogy az ő családjában két generációra visszamenőleg "hagyománya van" a bulémiának. A nagymamája és az édesanyja is megküzdött vele, és amikor Demi 2-3 éves volt, ezt a szülői mintát látta otthon. Elmondása szerint nála ez akkor csúcsosodott ki, mikor elkezdte építeni a karrierjét.

Addig sem volt elégedett a külsejével, ezért a folyamatos koplalás és a hánytatás lassacskán menetrendszerű lett. Még 20 éves sem volt, mikor már komolyan küzdött a betegségével, de ma már szerencsére képes kordában tartani. Egy interjúban egyszer azt mondta, hogy nagyon nem szeretné ezt a saját gyerekeinek átadni, ezért mindennap gondol a pozitív testkép megőrzésére, és a testi-lelki egészségére.

Demi Lovato meztelen fotókon mutatta meg, hogy kigyógyult a betegségből és elégedett testével Forrás: AFP, Vanity Fair

Kesha

A fiatal énekesnő nem csak szexuális zaklatáson ment keresztül a producerének köszönhetően, hanem a kábítószerekre is rászokott. Emellett pedig komoly táplálkozási zavarokkal is küzdött, így nem csoda, hogy orvosi segítségre volt szüksége. A szőke sztár 2014-ben fejezte be a rehabot, majd átfogó interjút adott a Vouge-nak.

Ekkor elmesélte, hogy egy idő után már pozitív élményként élte meg az éhezést. Hiszen hiába volt éhes, a környezete mindig csak azt hajtogatta, hogy milyen jól néz ki. Éppen ezért azt gondolta, hogy éhezni kifizetődő.

Kesha évekig éheztette magát Forrás: AFP/2015 Getty Images/Robin Marchant

Nicole Scherzinger

A szuperszexi sikeres szépségről senki nem tudta, hogy bulémiával küzd, pedig a Pussycat Dolls legszebb éveiben ez a nehézség gyötörte az énekesnőt. 8 éven át küzdött a betegséggel, ami olyan hatással volt rá, mintha drogozott volna: egy káros szenvedély, amiről nem tudott leszokni.

Elmondása szerint gondosan ügyelt arra, hogy a közvetlen környezet ne észlelje, hogy mekkora a baj, ugyanis rendkívül szégyellte magát. Szerencsére egy ideje már a változás mellett döntött, és azt vallotta, soha nem engedi, hogy ez mégegyszer megtörténjen.

Nicole Scherzinger, a Pussycat Dolls énekesnője 8 éven keresztül küzdött a bulímiával Forrás: AFP, Missguided Swimmers Collection

Lily Collins

A fiatal színésznő év elején a To the Bone című filmje kapcsán adott interjút, amelyből sok minden kiderült Phil Collins lányának magánéletéről. Például az is, hogy a filmben alakított karaktere és a személye között hasonlóság, hogy mindketten táplálkozási zavarokkal küzdöttek.

Lily azt mondta, hogy a forgatókönyvet elolvasva úgy érezte, mintha egy részét ő maga írta volna tinédzserként, ezért nem volt kérdés, hogy elvállalja e a filmszerepet vagy sem.

Jelenet a To The Bone című filmből Forrás: NETFLIX

Hilary Duff

A 30 éves színésznő bevallotta, hogy tinédszer korában nagyon elégedetlen volt a külsejével, amit ő is az ételek megvonásával próbált egyensúlyozni. Utólag már rendkívül véznának látja magát a régi képein, ám akkor azokban a percekben kövérnek tartotta magát.

Ez nyilvánvalóan súlyos önbizalomhiányra és komoly önértékelési gondokra utal, amit elmondása szerint már sikerült leküzdenie, és már békében él a testével.

Hilary Duff leküzdötte önértékelési gondjait és ma már elégedett testével Forrás: Getty Images/Robin Marchant/Robin Marchant

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.