Így él a Hutchinson-Gilford progeriában szenvedő 11 éves kis Adalia Rose

progéria betegség öregedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül ritka, világszerte mindössze 500 embert érintő genetikai betegséggel, a Hutchinson-Gilford progeriával él a 11 éves kis Adalia Rose. A kislány hétszer olyan gyorsan öregszik, mint mások. 

A betegség nem csak a gyors öregedéssel jár, hanem például kopaszodással, kóros soványsággal, ízületi problémákkal és bizonyos torzulásokkal az arcon. A betegség a szellemi fejlődést nem érinti hátrányosan; az intelligencia általában átlagos vagy akár átlag feletti is lehet.

A kislány, akit a Facebookon 13,6 millióan követnek már elfogadta állapotát, szülei pedig úgy bánnak vele, mint a testvéreivel, és nem a betegségére fókuszálnak.

"Nem gondolunk a jövőre, egyszerűen napról napra élünk. Az a fontos, hogy Adalia mindent megkapjon, amire vágyik, de közben tanulni, fejlődni is tudjon. Mellette mi is nap mint nap rengeteget tanulunk" - idézi a szülőket a Barcoft TV nyomán a Nuus.

A progeriára nincs gyógymód, a 11 éves Adalia várható életkora körülbelül 13 év: a betegek legalább 90%-a szívinfarktusban vagy a stroke-ban hal meg.

Gáspár Laciék és Veiszer Alindáék a Nyerő Páros a többség szerinthttp://www.life.hu/sztarok/20180908--gaspar-laciek-es-veiszer-alindaek-a-nyero-paros-a-tobbseg-szerint-rtl-klub.htmlA párok azt a feladatot kapták, hogy aszerint rakják sorba a még játékban lévő 6 párt, hogy kit tartanak a legnyerőbb és a legkevésbé nyerő párosnak. TV + SztárokOrigo Tokár Tomi majdnem feladta a játékot a Nyerő párosbanhttp://www.life.hu/sztarok/20180908--tokar-tomi-majdnem-feladta-a-jatekot-a-nyero-parosban-teriszony.htmlAhogy írtunk róla, embert próbáló feladatot kellett végrehajtaniuk a Nyerő páros játékosainak. A függő hídon való átkelés a tériszonyos Tokár Tomit nagyon megviselte. TV + SztárokOrigoElbúcsúzott a köztévétől Tatár Csillahttp://www.life.hu/sztarok/20180908-elbucsuzott-a-koztevetol-tatar-csilla-musorvezeto-a-tv2nel-folytatja.htmlA köztévétől a TV2-höz szerződött Tatár Csilla. A műsorvezető egy posztban tudatta ezt a követőivel. TV + Sztárok--Nehéz kihívással kellett szembenézniük a Nyerő páros játékosainakhttp://www.life.hu/sztarok/20180908-nehez-kihivassal-kellett-szembenezniuk-a-nyero-paros-jatekosainak-teriszony.htmlA Nyerő páros legnehezebb kihívását kellett teljesíteniük pénteken a párosoknak. A függőhídon való átkelés túlzás nélkül mindenkit megviselt, most megmutatjuk, miként sikerült nekik. TV + SztárokOrigoDiplomás nő lesz Gáspár Evelinhttp://www.life.hu/sztarok/20180902-diplomas-no-lesz-gaspar-evelin-buszke-nagyszuleivel-fotoztak.htmlBüszke az egész Gáspár család Evelinre, hiszen nemsokára a kezébe foghatja a diplomáját. TV + SztárokOrigoVajna Timi félmeztelen szelfin pózolhttp://www.life.hu/sztarok/20180902-vajna-timi-felmeztelen-szelfin-pozol-instagram.htmlVan, aki segítene Timinek az öltözésben vagy vetkőzésben...TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.