Minden eddiginél durvább influenzajárvány jöhet 2018-2019 telén

Forrás: Shutterstock -
járvány influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú, meleg ősz miatt később jelentkezik majd az influenzajárvány, de minden eddiginél nagyobb méreteket ölthet, és sokáig tarthat. A szakemberek szerint érdemes beoltatni magunkat az új vírustörzs ellen. 

A jelenlegi jó idő nem kedvez az influenzavírusok szaporodásának, így valószínűleg később indul majd a járvány - vélekedik Szlávik János infektológus.

„Különösen a 60 évnél idősebbeknek, a kétévesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek ajánlott az influenza elleni védőoltás" – hangsúlyozta a Szent László Kórház főorvosa az M1 csatornán. Hozzátette: az influenza elleni oltás körülbelül 60-70 százalékos védettséget ad, de a beoltottaknál a betegség súlyos szövődményei nem alakulnak ki. Ez nagyon fontos, mert a legtöbben a szövődményekbe halnak bele.

Forrás: Shutterstock

Még mindig nem tudni, miért lett rosszul Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181103-meg-mindig-nem-tudni-miert-lett-rosszul-kalloy-molnar-peter.htmlAhogy megírtuk, Kálloy Molnár Pétert a múlt vasárnap rohammentő szállította kórházba a Budapesti Operettszínházból. A színész a Luxemburg grófja című operett szünetében rosszul lett, és napokig nem lehetett tudni semmit az állapotáról. Dr. LifeOrigo40 napig nem ment vécére a férfi: nagyon veszélyes, amit csinálthttp://www.life.hu/drlife/20181028-40-napig-nem-ment-vecere-a-ferfi-nagyon-veszelyes-amit-csinalt.htmlEgy férfit félreállított a rendőrség, és mielőtt a kocsijához értek volna, látták, hogy valamit lenyel. Feltételezték, hogy a becsomagolt kábítószert próbálja eltüntetni ily módon. Őrizetbe vették, és figyelték, vagyis csak figyelni akarták a székletét, de ő 40 napig nem volt hajlandó elvégezni a nagydolgát, igaz, alig evett. Dr. Life--Ha ennyi ideig nem gyújtasz rá, valószínűleg le tudsz szokni a dohányzásrólhttp://www.life.hu/drlife/20181028-ha-ennyi-ideig-nem-gyujtasz-ra-valoszinuleg-le-tudsz-szokni-a-dohanyzasrol.htmlÁllítják, jó, ha előbb meghatározott időtartamot választasz, ameddig nem gyújtasz rá. Így nem érzed azt, hogy soha többet nem lehet, mégis nagy eséllyel hagyhatod abba egészségtelen szokásodat. Dr. LifeOrigoSelma Blair szklerózis multiplexeshttp://www.life.hu/drlife/20181021-selma-blair-szklerozis-multiplexes-az-instagramon-jelentette-be.htmlA színésznőnél augusztus közepén diagnosztizáltak szklerózis multiplexet. Selma Blair az Instagramján írt betegségéről. Elárulta, valószínűleg már 15 éve küzd a kórral, de most megkönnyebbült, hogy tudja, mi a baja. Dr. Life--Súlyosan megsérült Varga Izabella: forró olajjal égette meg a kezéthttp://www.life.hu/drlife/20181004-sulyosan-megserult-varga-izabella-forro-olajjal-egette-meg-a-kezet.htmlA Honvéd Kórház égésplasztikai osztályáról jelentkezett be Varga Izabella az Instagramjára. Dr. Life--Agyi infarktusa volt Michl Julinak az Oltári csajok és a Szenzációs négyes szereplőjénekhttp://www.life.hu/drlife/20181004-agyi-infarktusa-volt-michl-julinak-az-oltari-csajok-es-a-szenzacios-negyes-szereplojene.htmlMichl Julit az Oltári csajokban ismerte meg egy ország, most pedig a Szenzációs négyesben láthatjuk. A fiatal színésznő a Storynak komoly betegségéről beszélt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.