Neked is a második lábujjad a leghosszabb? Ezt kell tudnod róla

2018.12.04. 19:20

A második lábujjad hosszabb, mint az első? Ne érezd kínosnak, másnak is ilyen, például Meghan Markle-nek!

Meghan Markle lábát már rengetegen kielemezték azóta, hogy bekerült a brit királyi családba. Hamar kiszúrták a szemfülesek, hogy bütyke van, amit pár hónapja egyébként le is műttetett. Emellett azt is gyorsan észrevették az alattvalók, hogy a második lábujja nagyobb, mint az első.

A Women's Health most azt írja, ennek a „jelenségnek" van egy neve is: Morton-lábujjnak hívják.

Ez többnyire egy örökletes dolog, az emberek 20 százalékára jellemző. Teljesen normális dolog, kivéve akkor, ha fájdalommal jár. Ekkor orvoshoz kell vele fordulni" – magyarázta egy szakember.

Meghan Markle lábaForrás: WireImage/Copyright (c) 2018 Rex Features. No use without permission./Tim Rooke/Rex/Shutterstock

A második hosszabb lábujj többnyire cipőválasztáskor okoz problémát, a cipőket ugyanis rendszerint nem ilyen lábfejre gyártják.

Ha cipőt vásárolunk, győződjünk meg róla, mielőtt megvesszük, hogy van elég hely a második lábujjunk számára is, nehogy utólag derüljön ki, hogy kényelmetlen."

Emellett arra figyelmeztet a szakember, hogy azoknál az embereknél, akiknek ilyen a lábfejük, nagyobb eséllyel alakul ki kalapácsujj.

Meghan Markleláblábujj