Így étkezz húsvétkor, hogy ne gyomorfájással teljen az ünnep

Forrás: Shutterstock -
gyomor tojás túlevés húsvét sonka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

Forrás: Shutterstock


A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez. Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

Egy erős nő, aki újraépítette az életét a stroke utánhttp://www.life.hu/drlife/20190411-egy-eros-no-aki-ujraepitette-eletet-a-stroke-utan.htmlEgy váratlan, életveszélyes betegség szét tudja törni az ember életét. Megváltozik a test, megváltoznak a hétköznapok, ami korábban egyszerűnek tűnt, most lehetetlen feladatot jelent. Vannak azonban, akiket egy ilyen trauma ébreszt rá, hogy az életért, a korábbi, sőt jobb életért érdemes küzdeni. Ismerd meg a Richter Főnix Közösség új tagját, Keresztesné Sándor Katalint. Dr. LifeOrigo5 tevékenység, ami után azonnal moss kezethttp://www.life.hu/drlife/20190414-5-tevekenyseg-ami-utan-azonnal-moss-kezet.htmlEláruljuk, mi az az 5 mindennapos tevékenység, ami után minden esetben kötelező kezet mosni, ha nem akarsz megbetegedni. Dr. LifeThinkstockThaiföldön betegedett meg Debreczeni Zitahttp://www.life.hu/drlife/20190413-thaifoldon-betegedett-meg-debreczeni-zita.htmlThaiföldre utazott pihenni Debreczeni Zita és férje, Gianni. A nyaralást azonban nem tudják élvezni, Zita ugyanis beteg lett. Dr. LifeOrigoSas József még kórházban van, de már nyilatkozott az állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20190412-sas-jozsef-meg-korhazban-van-de-mar-nyilatkozott-allapotarol.htmlThaiföldi utazásán kapott kétoldali agyvérzést Sas József. A humorista ma már a rehabilitációs központban lábadozik. Nyilatkozott az állapotáról, azt mondja, az idén még kabarét szeretne csinálni. Dr. Life--Király Linda elmondta, hogyan fedezte fel az agydaganatáthttp://www.life.hu/drlife/20190411-kiraly-linda-elmondta-hogy-fedezte-fel-az-agydaganatat.htmlKirály Lindát sokan bántották már a súlya miatt. Az énekesnő most arról mesélt, hogyan kezelte drasztikus hízását, és hogyan jött rá arra, hogy valójában az agyában kialakult ciszta felelős a problémáiért. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoBokaficam miatt kényszerült ideiglenesen kerekesszékbe Elton Johnhttp://www.life.hu/drlife/20190411-bokaficam-miatt-kenyszerult-ideiglenesen-kerekesszekbe-elton-john.htmlElton John Instagram-oldalán tudatta rajongóival, hogy sérülés érte, ami miatt ideiglenesen kerekesszékbe kényszerült. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.