Ezt jelenthetik a körmön megjelenő fehér foltok

Forrás: Shutterstock -
betegség folt köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran láthatjuk a körmön megjelenő fehér foltokat: ezeket jelenthetik. 

Mindenki találkozott már az élete során a körmökön megjelenő fehér foltokkal, amelyet leukonychiának neveznek. A nevével ellentétben legtöbbször semmi baljós dologra nem utalnak, többnyire valamilyen, a körmöt ért trauma okozza a kialakulását, de előfordulhat, hogy így próbál üzenni a szervezet.

Ezt jelenthetik a körmön megjelenő fehér foltok Forrás: Shutterstock

Rosszabb esetben utalhat különböző hiánybetegségekre is a körmökön látható folt: cink- vagy kalciumhiány jele is lehet, de előfordulhat, hogy sarlósejtes vérszegénység okozza a fehér foltokat – írja a Mirror.

Courtney Barnes modell szabadulna illegális fenékimplantátumátólhttp://www.life.hu/drlife/20190520-courtney-barnes-modell-szabadulna-illegalis-fenekimplantatumatol.htmlA nagy fenék volt Courtney Barnes modellálma, ennek érdekében illegálisan feltöltette hátsóját. Most szabadulna az implantátumtól. Dr. Life--Feszültebb vagy a megszokottnál? A PMS állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20190516-a-feszultseg-okai-lehetnek-pms-menzesz-depresszio-pajzsmirigy-stressz.htmlAnnak, ha feszültebb vagy az átlagosnál, számos oka lehet. Érdemes viszonylag gyorsan rájönni, mi állhat a háttérben, hiszen csakis akkor tudunk kiutat találni ebből a kellemetlen helyzetből, ha pontosan ismerjük a kiváltó okokat. Lássuk a leggyakoribbakat! Dr. LifeOrigoA pajzsmirigybetegeknek segíthet az MTA világító egerehttp://www.life.hu/drlife/20190520-a-pajzsmirigybetegeknek-segithet-az-mta-vilagito-egere.htmlMegkapta a magyar és európai uniós szabadalmat az a különleges egértörzs, amelyet az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetében hoztak létre a Nemzeti Agykutatási Program támogatásával. Az egér sejtjei világítanak, ha a pajzsmirigyhormonok hatni kezdenek az állat szervezetében. Dr. Life--Mel B kórházba került: elvesztette a látását a jobb szemérehttp://www.life.hu/drlife/20190520-mel-b-korhazba-kerult-elvesztette-latasat-a-jobb-szemere.htmlMelanie Brown, vagyis Mel B kórházba került, miután a jobb szemére teljesen elvesztette a látását. Dr. Life--Szakértők azt ajánlják, ne mossuk meg az arcunkat zuhanyzás közbenhttp://www.life.hu/drlife/20190517-szakertok-azt-ajanljak-ne-mossuk-meg-az-arcunkat-zuhanyzas-kozben.htmlSzakemberek szerint nem ajánlott megmosni az arcunkat zuhanyzás közben. Dr. LifeOrigoAz antihisztamin miatt is lehet fájdalmas a szex (18+)http://www.life.hu/drlife/20190514-az-antihisztamin-miatt-is-lehet-fajdalmas-a-szex.htmlÁllítják, a szénanátha ellen használt antihisztaminok is tönkretehetik a szexuális életünket. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.